20 Şubat
20.02.2019 13:47:02
Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz: Şeffaflık İstiyoruz

Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

 

Sözlerine geçtiğimiz hafta oynanan Medipol Başakşehir karşılaşmasındaki hakem Mete Kalkavan’ın yönetimi ve VAR sisteminin kullanılmasıyla ilgili aksaklıkları dile getirerek başlayan Korkmaz, “Türkiye kamuoyu maçla ilgili tüm pozisyonları yorumladı. Zaten ben de maçtan sonra pozisyonları kamuoyuna bırakmıştım. Evet, VAR sistemini savunuyorum, doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum. UEFA tarafından da geçmişte görev verilen eski hakem koçu Burçin Keskin, VAR sistemindeki konuşmaların kamuoyuna açıklanabileceğini söylüyor. Ben de aynı düşüncedeyim. Şeffaflık soru işaretlerini ortadan kaldırır” dedi.
KONUŞMALAR PAYLAŞILSIN
Karşılaşmaları televizyondan seyreden futbolseverlerin en azından bu işin ne kadar gerçekçi olduğunu bilmesi ve soru işaretlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Korkmaz “Nasıl görüntüler paylaşılıyorsa, orta hakem ve VAR hakemi arasındaki konuşmaların da paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Nihayetinde şu soruyu sorabilmeliyim; pozisyonlarda VAR hakemi çağırdı ve orta hakem mi gitmedi, yoksa VAR hakemi orta hakem bir şey demediği için maçı devam mı ettirdi? Bu önemli bir ayrıntı. Bunu açıklamaları gerekir. Art niyet var mı yok mu, bu sorunun da ortadan kalkması lazım. VAR hakemi bu pozisyonları orta hakeme iletmiyorsa ortada bir art niyet var. Veya orta hakeme bunu iletiyor, orta hakem kabul etmiyorsa burada da bir art niyet var. Her şeyin başı şeffaflık. Bunun üzerinde MHK’nin durması lazım” diye konuştu.
DOĞRU YOLDAYIZ
Cumartesi günü oynanacak Demir Grup Sivasspor karşılaşmasına da değinen Korkmaz, “Ligin ikinci yarısında oynadığımız 5 maç var. İstediğimiz sonuçları alamadık. Ancak istatistikler de bazı şeyleri ortaya koyuyor açıkçası. Oynadığımız 5 takım da sezonun ikinci yarısında yenilmeyen takımlar. Bu ilk 5 maçlık fikstürün zor olacağını her zaman dile getiriyordum. Oynadığımız son 3 maç oyun olarak çok geliştiğimizi gösteriyor. Amilton ve Fredy’nin oyunumuza katkı verdiğini görüyoruz. Gelecek adına umutluyuz. Şimdi Sivasspor maçı var önümüzde. Başlarında genç bir kardeşimiz var. O da takımın başına geçtikten sonra doğru ve olumlu işler yaptı. Özellikle kendi sahalarında ikinci bölgede çok agresif olduğunu da biliyoruz. Ben gelecekle ilgili umutluyum. Maalesef Türkiye’de her şey sonuca odaklı olduğu için sonuç gelmeyince stres ve baskı oluyor. Bu da normal. Bizim açımızdan her şey doğru gidiyor. Bir tek sonuç alamıyoruz. Oyuncularıma da söyledim; doğru yoldayız, iyi oynuyoruz, bunun karşılığını alacağız” ifadelerini kullandı.

Futbol