09 Mart
9.03.2017 15:38:35
Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay: Defansta Büyük Sıkıntımız Var   

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizde düzenlediği haftalık basın toplantısında, deplasmanda oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesi takımın durumu hakkında bilgi verdi. Basın toplantısındaki konuşmasına 3-2 kaybedilen Galatasaray maçını değerlendirerek başlayan teknik direktörümüz, sakat ve cezalıların çokluğu nedeniyle Çaykur Rizespor maçı öncesi defansta sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Deneyimli teknik adam şunları söyledi:

 

DIEGO ÇIKINCA GOL YENİLDİ

 

“Biz ligin ikinci yarısına çok iyi şekilde başladık. Almamız gereken puanları da bir yere kadar aldık. Sonrasında Akhisar ve en çok üzüldüğümüz Galatasaray yenilgilerimiz oldu. Galatasaray maçında 2-0 geriye düşmemize rağmen 2-2’yi yakaladık. Sonra üst üste pozisyonlar bulduk. Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi olmadı ama ikinci yarısında gerçekten çok iyi, mükemmel bir futbol oynadık. Benim en çok üzüldüğüm Diego’nun sakatlığı ve 5-6 hafta formasından uzak kalacak olması. Çünkü takımımızın en istikrarlı oyuncularından bir tanesiydi. Eğer o gün o maçtan Diego çıkmasaydı, bizim maçı kaybetme şansımız çok azdı, yok gibi bir şeydi. Hem maç bitmişti, hem de ikinci yarıda oynadığımız futbolla galibiyeti hak ettiğimiz bir maçtı. Ama futbolun içinde bu var. Futbol çok ciddi bir iştir. Futbolda hiçbir şey şansa bırakılmaz. Biliyorsunuz bir sürü sürprizler yaşanıyor. Maalesef o gün yaptığımız bireysel bir hatadan kötü bir gol yedik, beklemediğimiz bir gol yedik. Bu gol tabiî ki maçın içinde olsa telafi etme şansınız oluyor ama süre dolduğunda mümkün olmuyor. Hele hele de oynadığınız oyunun karşılığı açısından ve taraftarın da maçın başından sonuna kadar desteğine baktığınızda çok üzüldüğümüz bir sonuç oldu. En mutlu olduğumuz şey, takımımızın ikinci yarıda oynadığı oyun. Bizim takım bu, bizim futbolumuz bu. Bunun da üstüne çıkmamız gerekiyor. “

 

DEFANSTA DURUM ÇOK SIKINTILI

 

Konuşmasının devamında, Antalyaspor’da göreve başlamasında bu yana sakat ve cezalılar bakımından en sıkıntılı haftayı yaşadığını anlatan teknik direktörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu hafta belki de benim Antalyaspor’da geldiğimden beri en çok sıkıntı yaşadığımız hafta. Çaykur Rizespor maçı öncesi defans kurgusu olarak defans çıkaramıyoruz. Sakıb’ın sarı kart cezalısı olması, Motta’nın halen kendine gelememesi, Diego’nun uzunlu süre sakat olması, Yekta’nın sakat olması, El Kabir’in oynayıp oynamayacağının belli olmaması bizim için çok sıkıntılı bir dönem. Hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Şimdi maçta da göreceksiniz bambaşka bir defansla sahaya çıkmamız gerekiyor. Çok sıkıntılarımız var, üzgünüz bundan dolayı da ama yerlerine oynayacak arkadaşlar en iyisini yapacaklardır mutlaka. Çaykur Rizespor maçı rakibimiz için çok çok önemli.  Bizim açımızdan da çok çok önemli bir maç. Bizim bu maçtan mutlaka çok iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyor.  Bunun için de gerekirse her şeyi yapacağız. Çünkü bir an önce çıkışa geçmemiz gerekiyor. Oynadığımız oyunun karşılığını alamız gerekiyor. Ve burada da maçın başından sonuna kadar ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız.”

 

“BU MAÇI KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

 

Çaykur Rizespor maçının zor geçeceğini bildiklerini anlatan deneyimli teknik adam, kendisini bu maça hazır hissetmeyen futbolcuların da bunu açık açık söylemeleri uyarısında bulunduğunu ifade etti. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

 

Zor bir maç olacağının farkındayız. Ama bizim 2 haftadan beri kaybettiğimiz puanları telafi etmemiz açısından da kritik önemi olan bir maç. Final maçı gibi maç. Arkadaşlarım da söyledim. Kendini hazır hissetmeyen, en küçük bir şeyi olan gelmesin dedim. Çünkü bu maçı kaybetmek istemiyorum ben. Bu maçı iyi bir şekilde bitirip gere dönmek istiyoruz. Ondan sonra oynayacağımız Beşiktaş maçı ve ondan sonraki ara bizim için çok önemli. Her takımda belli ki bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Biz de şu anda o sıkıntıları yaşıyoruz. En kısa sürede de atlatacağız bunu. Ben atlatacağımıza inanıyorum Galatasaray maçının ikinci yarısındaki performansımızla. Nasıl geldiğimde gördüğüm oyunla takıma inanmışsam, şimdi de Galatasaray maçının ikinci yarısındaki oyunla takımıma güveniyorum. Şimdi önemli kalan 11 tane maçımızda bunun üstüne koyarak devam ettirmek, ama dediğim gibi tek sıkıntımız defanstaki sorunum. Ama bunu da maçta hissettirmeyeceğiz. Sahada gereken ne varsa hepsini yapacağız. Tek düşüncemiz daha önce de değdim gibi sezonu ilk 10 içinde en iyi yerde bitirip önümüzdeki sezona da daha iyi transferler yaparak, eksik yerlerimizi tamamlayıp bambaşka bir olmak. Yukarıya oynayan bir takım olacak.”

 

EKSİKLER TELAFİ EDİLECEK

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın mensuplarından gelen, “Sakıb cezalı, Motta da uzun zamandır takımda değil. Sol bekteki sorunu nasıl çözeceksiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Sakıb’ın gördüğü kart, kart değil. Profesyonel futbolcu öyle kart görmez., öyle kart görmemesi gerekiyor. Yani başka türlü kart görse  affedilir ama, şu anda bizim en büyük sıkıntımız o. Şu anda bir arkadaşımız cezalı, bir arkadaşımız da ailevi nedenlerinden dolayı bu sene bize bir faydası olacağını zannetmiyorum. O da bizim bir şanssızlığımız diyorum. Hele şu Galatasaray maçından önce 4 tane oyuncumuzun eksik olması şanssızlıktı. Şimdi keza Rize maçına gidiyoruz, yine 4 tane oyuncumuzdan yararlanamayacağız. Sıkıntılı bir durum. Ama telafi edeceğiz, yapacak bir şey yok. Mutlaka oraya bir arkadaşımızı koyacağız. İstediğimiz şekilde bir defans kurgumuz olmayacak, ama en iyisini çıkarmaya çalışacağız.”

 

 

Futbol