24 Nisan
24.04.2024 11:49:12
2024 Türkiye Triatlon Şampiyonasına Madalyalarla Başladık

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Mersin Yenişehir Belediyesi'nin iş birliği ile düzenlenen ve 2024 Türkiye Triatlon Şampiyonasının ilk ayağı olmasıyla ayrı bir öneme de sahip olan Yenişehir Triatlonu 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde Mersin'in merkez ilçelerinden Yenişehir'de gerçekleşti. Mesafeleri ile olimpik niteliğe de sahip olan zorlu yarışlara katılan takımımız, Mersin'den 2 altın 1 bronz madalya ile ayrıldı.

Ülkemizden ve dünyadan pek çok sporcunun katılım gösterdiği organizasyona Şükrü Sinan, Cemil Yıldızhan, Oğuz Bodur, Necati Şevik, Osman Demiratar ve Tatiana Vukolova kadrosu ile katılan triatletlerimiz 1.5 kilometrelik yüzme, 40 kilometrelik bisiklet ve 10 kilometrelik koşu etaplarında ter döktüler.

Sabah 06.45'te başlangıcı verilen ve 22 derecelik deniz suyu ile 23 derecelik hava sıcaklığının eşlik ettiği yarışlarda bisiklet etabının son bölümünde etkisini yoğun bir şekilde gösteren rüzgâr sporcuları oldukça zorladı. Bisiklet etabını yoğun rüzgâra rağmen tamamlayan sporcularımız koşu etabında ise öğlen sıcağı başlamadan bitiş çizgisini gördüler.

Yenişehir'de performans gösteren sporcularımızdan Tatiana Vukolova ve Cemil Yıldızhan gelen resmi sonuçlara göre kendi yaş gruplarının birincisi olurlarken bir diğer başarılı triatletimiz Şükrü Sinan ise yine resmi sonuçlara göre kendi yaş grubunun üçüncüsü olarak Mersin'deki madalya sayımızı üçe yükselten isim oldu.