10 Kasım
10.11.2016 16:04:58
Rıza Çalımbay: 6 Final Maçımız Var

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı haftalık basın toplantısında, futbol takımımızın durumu hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Göreve başlamasından bu yana takımdaki gelişmeleri, transfer beklentisini ve devre arasına kadar oynanacak 6 maç için düşüncelerini aktaran Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay'ın basın toplantısından öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

TÜM MAÇLAR MERCEK ALTINDA

 

Biz bir milli maç arasında göreve gelmiştik. Yine bir milli maç arasındayız. Baktığınız zaman çalışmaları iyi bir şekilde geçirdik. Takımımızdaki eksikliklerin çoğunu gördük. Nerede, ne yapılması gerektiğini hemen hemen tespit ettik. Şu anda zaten yardımcılarım da dahil bütün milli maçları ve diğer maçları izliyoruz. Bu hafta da gidip izleyeceğimiz maçlar var. Geçen hafta bizim maçlar biter bitmez başka maçları seyretmeye başladık. En iyi şekilde arayı değerlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim devre arasını her türlü şartta çok iyi bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Çünkü buradaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi lazım. Hem oyuncu, hem de çalışma açısından.

DEVREYE SORUNSUZ GİRİLECEK

 

Baktığınız zaman yapılması gereken bir sürü şeyler var. Hem saha içinde hem de saha dışında. Kadro dışı olan arkadaşlarımız var. Belki bunlardan 1-2 tanesini hazırlık maçlarımızda kullanacağız. Hazırlık maçlarımızda ikişer ikişer hepsini kullanmaya çalışacağız. Çünkü arkadaşlarımıza lisans çıkarılmadığı için onlardan ligin ilk yarısında faydalanma şansımız yok. Onun için onlara şu anda bizim takıma yakın antrenmanlar yaptırıyoruz, iyi bir duruma gelmeleri açısından. Devreye inşallah Antalyaspor sorunsuz başlayacak. Kadrodaki fazla arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız. Yollarımızı ayırırken onlara bir fırsat verip, oynamalarını sağlamaya çalışacağız.

OYNAMAYANLAR İÇİN MAÇ

 

Çok iyi bir kadro kurmamız gerekiyor. Ama bu kadro kesinlikle geniş bir kadro olmayacak. Bizim istediğimiz şekilde iyi bir kadro kurmaya çalışacağız. Eksiklerimizi de giderip ona göre işimize bakacağız. Çünkü, kalan 6 maçımızı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor ki devre arasında yapacağımız işlerin bir faydası olsun. Onun için şu anda transferden de, her şeyden daha önemli olan bu 6 maçtır. Bu maçlar her şeyin önünde. Zaten ona göre de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cumartesi günü Alanyaspor'la bir hazırlık maçı yapacağız. Bu maçta kesinlikle çok maç oynamış arkadaşları oynatmayacağız. Orada oynatacaklarımız maç eksiği olan arkadaşlarımız. U21 takımımızdan ve kadro dışında kalan arkadaşlarımızdan belki ikisini bu maçta kullanacağız. Diğer arkadaşlarımız da antrenman yapacak. Ondan sonra da artık 11. haftadaki Trabzonspor maçına bakacağız.

ETO’O TRABZON’A YETİŞMEZ

 

Sakatlarımız var. Bunların başında Eto'o ve Fornezzi geliyor. Eto'o'nun ayağının iki tarafından da küçük bir yırtık çıktı. Şu anda tedavi oluyor. Trabzonspor maçına yetişeceğini zannetmiyoruz. Trabzonspor maçında büyük bir ihtimal oynayamayabilir. Şu anda zaten yurt dışında tedavide. Fornezzi de aynı şekilde, onun da durumu şu anda belli değil. Onun dışında Emre Güral, geldiğimden beri sakat. Bir türlü faydalanamadık. Antrenmanda dahi doğru dürüst göremedik. O arkadaşlarımız da sakat. Yekta’dan da aynı şekilde yararlanamadık. Yekta, ben geldikten sonra Çaykur Rize maçında oynadı. Şu anda iyileşti. Yüzde yüz olarak antrenmanlara çıkıyor. Cumartesi günü Alanyaspor ile yapacağımız maçta oynayacak, durumuna bakacağız. Az önce söylediğim gibi bizim için kalan 6 maçın hepsi de final. Bulunduğumuz konum itibariyle bunların hepsi final maçı. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda çok iyi maçlarımız oldu.

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay ayrıca, basın toplantısında gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı:

 

MOTTA YERİNİ YADIRGAMADI

 

Son maçta Motta'yı oynamadığı bir yerde oynattık. Bana göre de çok başarılı oynuyor. Gol kaçırıyor ama gerçekten çok iyi oynuyor. Danilo da keza aynı şekilde çok iyi oynuyor. Belki kendi yerinde oynamıyor ama çok başarılı oynuyor. İnşallah devre arasını çok iyi değerlendirip oralara da alternatif oyuncular alınca fazla bir transfer yapmadan, çok az oyuncu alıp oraları kapattıktan sonra daha iyi bir duruma geleceğiz.

EN FAZLA 4-5 TRANSFER

 

Aşırı şekilde transfer yapma niyetinde değilim. Çünkü burada zaten aşırı fazla oyuncu var. Çok oyuncu kalabalığı var. Buradaki bazı arkadaşlarımızın önünü açmamız gerekiyor. Başka yerlerde oynamaları gerekiyor. Bizim yapacağımız yapacağımız transfer en fazla 4 veya 5'dir. Ama bu artabilir de azalabilir de. Alacağımız oyuncuların da çok iyi oyuncular olması gerekiyor.

6 KRİTİK MAÇ VAR

 

İki tane maç kazandık diye bir şey olmadık. Önümüzde daha kritik maçlarımız var. Herkesin bunun bilincinde olması gerekiyor. Futbolcular da zaten bunun bilincinde. Altı tane çok kritik maçımız var. Trabzonspor belki de bunların içindeki en önemli maç. Oradan mutlaka ne olursa olsun iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor.

ETO’O’NUN ŞANSSIZLIĞI

 

Eto'o'nun bu seneki şansızlığı, sezon başında transfer işleriyle uğraşması. Sezon başı gidip gitmemesi, belki istediği şekilde hazırlanamaması, sonra kadro dışı kalması. Bir oyuncu kadro dışı kaldığı zaman takımla çalışamayınca mutlaka geriye gider. Biz geldikten sonra Eto'o, inanılmaz şekilde antrenmanlarda çok iyi çalıştı ve kendine bayağı bir yüklendi takım iyi bir yere gelsin diye. Onun için bu sakatlıklar oldu. İnşallah bir an önce iyileşecek. Trabzonspor maçından sonraki Adanaspor maçında büyük ihtimalle takımda olacak.

YANLIŞLAR DÜZELTİLECEK

 

Antalyaspor’da biz geldikten sonraki durum var, bir de bizden önceki durum var. Bizden öncekilerin hiç birine biz bir şey diyemeyiz. Teknik heyet oyuncuları görmüştür, izlemiştir ona göre almıştır. Kendisi yararlandı mı yararlanamadı mı, o hocanın bileceği bir iştir. Ama biz şimdi elimizdeki kadroya bakıyoruz. Bu kadrodan nasıl yararlanırız, ya da nasıl bir değişim yapabiliriz ona bakıyoruz. Çünkü arkadaşımızın yaptığı transferler için o yanlış, bu yanlış dememiz mümkün değil. Mutlaka onlar da iyi bir şeyler gördüler de transfer ettiler. Ama bazen istediğiniz oyuncuyu almış olsanız da hiç yararlanamayabiliyorsunuz o futbolcudan. Antalyaspor da böyle bir şanssızlıklar yaşamış. Devre arasında ne yanlışlar varsa düzelteceğiz.

 

YETER Kİ PENALTI OLSUN

 

Beni burada en çok memnun eden yönetim. Her konuda yardımcı oluyorlar. Ellerinden gelen her şeyi yapmak istiyorlar. Onların desteği çok önemli. Hep beraber Antalyaspor’u düzlüğe çıkaracağız. Penaltı olayı çok farklı bir şey. Biz 2 maçımızı da penaltıyla kazandık. Burada asıl önemli olan, mesela Gençlerbirliği maçında biz ilk yarıyı söylemiyorum ama ikinci yarıda çok pozisyona girdik ve atamadık. O maçı çok farklı kazanmamız gerekiyordu. Beşiktaş maçının ilk 45 dakikasında 3-4 pozisyonumuz oldu, 1-2 tanesini atmamız gerekiyordu. Kayserispor maçında da bizim çok pozisyonumuz vardı. Ama penaltıyla galip geliyoruz 2 maçtır. Ama bunun dışında inanılmaz pozisyonlarımız var. Tabiki Eto’o’nun ayrı bir penaltı atma stili var. Ama biz de penaltı atacak oyuncu var. Yeter ki penaltı kazanalım.

STRESLE MÜCADELE

 

Pozisyona girmekte zorlanmıyoruz. Kaleye kadar geliyoruz. Ama son vuruşlarda, final hareketlerinde biraz hata yapıyoruz. Motta mesela yıllardan beri belki ilk kez böyle bir pozisyonlara girmiştir. Kaleciyi yatırdı, herkesi yatırdı. Kale boş, ama vurduğu direkten döndü. Önemli olan o pozisyonlara girmek. Bir de takımın üzerinde kaç maçtır kazanamamış olmanın ağır bir stresi vardı. Gençlerbirliği maçında bile son saniyelerde gol yiyorduk. Biz 4-5 yapalım derken son saniye gol yiyorduk. Dediğim gibi o pozisyonları atmamız gerekiyordu. Yavaş yavaş onları da düzelteceğiz ama şu aşamada galip gelmek daha önemli. Hele bu aralarda şu kritik maçları kazanmamız gerekiyor. Önümüzde çok çok kritik maçlarımız var. Trabzonspor var,Adanaspor var, Başakşehir var. Arkasından Fenerbahçe, Bursaspor, Kasımpaşa var. Bunların hepsi çok önemli çok kritik maçlar.

 

TÜM OYUNCULAR HIRSLI

 

Bu 6 maç Antalyaspor’un geleceği açısından çok önemli. Ama bizim kaçırdığımız golleri bu maçlarda atmamız gerekiyor. Atmazsak, son saniyelerde maçlar gidiyor. İşte Çaykur Rize. Maç bitti derken bir tane gol yiyorsunuz ve 2 puanınız gidiyor. Yani o gol ne kadar önemli şimdi anlıyorsunuz. Ama yapacak bir şey yok. Tek şey bu kalan 6 maçımız. Ondan sonra devre arasında gerekli şeyleri de yaptığınız zaman inşallah daha iyi duruma geleceğiz. Ama beni en çok memnun eden ve ümitlendiren takımın durumu. Herkeste bir oynama hırsının olması beni çok sevindiriyor.

Futbol