20 Şubat
20.02.2018 14:35:40
Antalyasporumuz, Evinde Galibiyet Peşinde

Basketbol takımımız Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta Balıkesir’de oynadıkları Karesispor maçı ve yarın (Çarşamba) saat 17.00’da karşılaşacakları Petkim Spor maçı hakkında konuştu.

 

Deplasmanda karşılaştıkları Karesispor’u yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Baş Antrenörümüz Arda Vekiloğlu, “İlk yarıda kaybetmiş olduğumuz maçların telafisini yapmak önemli. Bu maçlardan biri de buydu. Ligin ilk yarısında yine yakın biten bir maçı son anlarda kaybetmiştik. Karesispor’da yakın zamanda antrenör değişikliği oldu. Bu durum, takımlara oldukça olumlu motivasyon olarak yansır. Gerçekten de Karesispor, bundan önceki 2 maçına göre çok daha istekli bir biçimde maça çıktı. Ekibimiz karşılaşmaya çok iyi başladı. Özellikle savunma anlamında 10-0’lık bir seriyle maça başladık. Bu durum da bizim, onların ortaya koyacağı bu motivasyona hazır olduğumuzun göstergesiydi” şeklinde konuştu.

“SON PERİYOTTA KONTROLÜ TEKRAR ELİMİZE ALDIK”

Karesispor’la karşılaştıkları maç hakkında açıklamalarına devam eden Baş Antrenörümüz Vekiloğlu, “İlk yarıda genel olarak iyi savunma yaptığımızı söyleyebilirim. Rakibimizi 30 sayıda tutmayı başardık. Üçüncü periyotta, savunma anlamında biraz düştük. İstediğimiz, kolay sayılara biraz daha izin verdik. Ama önemli olan, son periyotta yaklaşık 7 sayı gerideyken, onların seyircisi önünde maçı bırakmayıp tekrar kontrolü elimize almaktı. Bu tür karakter ortaya koyduğumuz maçlar bizi ligin ilerleyen haftalarına daha da iyi bir şekilde hazırlıyor. Bu, maç kazanma alışkanlığı olarak bizde yer ediniyor” ifadelerini kullandı.

“MAÇ KAZANMAYA İHTİYACI OLAN BİR TAKIM”

Bu hafta evlerinde ağırlayacakları Petkim Spor hakkında da konuşan Baş Antrenörümüz Vekiloğlu, “Petkim Spor, çok da istediği gibi bir sezon geçirmiyor. Her türlü hamleyi yaptılar. İki defa antrenör ve yabancı oyuncu değişikliği yaptıktan sonra artık oyuncu bazında hamle şansı kalmadı. Şiddetle maç kazanmaya ihtiyacı olan bir takım. Bundan sonraki maçların hepsinde büyük bir motivasyon ve can havliyle maç kazanmak için saldırır pozisyonda olacaklardır. Bu bakımdan çok ciddiye alınması gereken bir maç. Ligin ilk yarısında karşılaştığımız takıma göre değişiklikler oldu. Son maçlarda daha tehlikeli bir görüntü veriyor rakibimiz” dedi.

“TARAFTARIMIZI BEKLİYORUZ”

Petkim Spor maçında evlerinde oynamanın avantajını kullanacaklarını söyleyen Baş Antrenörümüz Arda Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Evimizde oynuyor olmanın bir avantajı mutlaka olacaktır. Ne kadar fazla seyirci desteği olursa daha fazla olacak bu avantaj. Her zamanki seyirci desteğimizi arkamızda hissetmek istiyoruz. Bu maçı da galibiyetle geçip, hafta sonunda deplasmanda oynayacağımız Akhisar Belediyesi maçına adapte olmak istiyoruz. Hızlandırılmış haftaların sonunda en fazla galibiyet alan takımlar, buradan en avantajla ayrılan takımlar olacaktır."

 

 

 

Futbol