30 Mayıs
30.05.2017 16:38:42
 İstanbul'da Tarih Yazdık

Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-0 yenerek puanını 55'e çıkaran ve Spor Toto Süper Lig'de 2016/2017 sezonunu 5. sırada bitirmeyi garantileyen Antalyasporumuz, puan ve galibiyet sayısı rekorlarını geliştirirken, yeni bir tarihi başarıya daha imza attı. Takımımız, 2016/2017 sezonunu Spor Toto Süper Lig'deki en başarılı Anadolu takımı olarak bitirmeyi de garantilemiş oldu.

 

Puan cetvelinde Antalyasporumuzun üzerinde Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan oluşan 4 İstanbul takımı bulunuyor. Şu anda 55 puanlı olan Antalyasporumuzun en yakın takipçisi Trabzonspor ise 51 puana sahip. Antalyasporumuz, ligin son haftasında küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor'u konuk edecek. 

 

TAKIMIMIZ REKORLARINI GELİŞTİRDİ

 

Galibiyet sayısını 16'ya çıkaran Antalyasporumuz, bir hafta önce kırdığı rekorunu da geliştirmiş oldu. Antalyasporumuz daha önce Süper Lig'de bir sezonda en çok 14 galibiyet elde etmişti. Ligin 32. haftasında Bursaspor'u yenerek galibiyet sayısını 15'e çıkarıp yeni bir rekor kıran takımımız, Kasımpaşa galibiyeti ile galibiyet sayısını 16'ya çıkarırken bir hafta önceki rekorunu da geliştirmiş oldu. Bursaspor galibiyeti ile Süper Lig'deki tarihinde ilk kez 49 puanı aşarak 52 puana ulaşan Antalyasporumuz, Kasımpaşa galibiyeti ile 55 puana ulaşarak bu rekorunu da geliştirdi. Kasımpaşa deplasmanına da kalabalık bir çıkarma yapan taraftarımız, maç sonrası tribüne gelen Başkanımız Ali Şafak Öztürk  ve yöneticilerimiz ile teknik direktörümüz Rıza Çalımbay'ı dakikalarca alkışladı. 

 

ETO'O'NUN KRALLIĞINA 1 GOL KALDI

 

Kasımpaşa maçında takımımızın ilk golünü atarak farklı galibiyetin kapasını açan Samuel Eto'o, kırmızı-beyazlı forma altındaki ikinci sezonunda attığı toplam gol sayısını 37'ye çıkardı. Takım kaptanımız böylece Antalyasporumuzun tarihinde Tita'ya ait olan en golcü futbol unvanına ortak oldu. Eto'o, 1 gol daha atması halinde Antalyasporumuzun Süper Lig'deki tarihinde en çok gol atan futbolcu unvanının yeni sahibi olacak. 

 

 

Futbol