01 Mart
1.03.2019 14:13:13
Aksu’da Antalyaspor Sevgisi

Antalyasporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay, Aksu ilçesindeki Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Teknik Anadolu Lisesi'nin konuğu oldu. Yönetim kurulu üyelerimizden Emin Altıner'in de katıldığı söyleşide öğrenciler teknik direktörümüze büyük ilgi gösterdi. Okulun salonundaki tüm öğrencilerin Antalyaspor kaşkollü olması dikkat çekti. Öğrenciler, salona girişi sırasında ayağa kalkarak teknik direktörümüz Rıza Çalımbay'ı alkışladı.

ÖĞRENCİLER SORDU ÇALIMBAY CEVAPLADI

Okulun tanıtımının yapıldığı sinevizyon gösterisinden sonra kürsüye çıkan deneyimli çalıştırıcı, futbolculuk ve teknik direktörlük yaşamından kesitler anlattıktan sorma öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrenciler, teknik direktörümüze, “Dünya yıldızları ile çalışmak zordur, Eto'o ile sorun yaşıyor musunuz?”, “Sizden önce hiç galibiyeti olmayan Antalyaspor, sizden sonra ne değişti de kazanmaya başladı?”, “Futbolculukta ve teknik adamlıkta unutamadığınız maçlar hangileri?” sorularını yöneltti. Antalyasporumuzun teknik direktörü, sorulara şöyle yanıt verdi:

“ETO'O BENİM İYİ BİR YARDIMCIM”

“Samuel Eto'o, ben gelmeden önce bazı sorunlar yaşamış, kadro dışı kalmış. Daha önceki yönetim döneminde teknik sorumlu gibi de görev yapmış. Ben göreve başladığımda kendisiyle konuştum. Sadece futbolcu olarak Antalyaspor'a hizmet etmek istediğini söyledi. Sezon başında da sorun yaşamış. Tabii bir de sezon başında Beşiktaş'a transfer olması gündeme gelmiş. Futbolculuk kariyerini Şampiyonlar Ligi'nde oynayarak noktalamak istemesi doğal, her futbolcu bunu isterdi. Bu transfer gündeme gelince sezon başı hazırlığını da iyi yapamamış. Ama ben geldikten sonra iyi çalıştı, eksiklerini hızla kapattı. Şu anda kendisinden çok iyi yararlanıyoruz. Takıp kaptanlığı görevini de layıkı ile yapıyor. Arkadaşlarını çok iyi motive ediyor. Benim çok iyi bir yardımcım diyebilirdim. Çünkü bazen teknik adamların veya yöneticilerin yapamadığı motivasyonu takım kaptanları yapabiliyor. Futbolculuğumda bunları yaşamış biriyim. Eto'o gibi bir futbolcuya, bir takım kaptanına sahip olduğum için çok memnunum”

“BEŞİKTAŞ'A 3-0 YENİLDİĞİMİZ MAÇTA TAKIMIMA TAM OLARAK GÜVENDİM”

“Antalyaspor yönetimi bana görev tekilf ettiğinde takım 6 maçta hiç galibiyet alamamıştı. Ben, yönetimin vizyonunu, kısa ve uzun vadedeki hedeflerini doğru bulduğum için, aynasını düşündüğüm için görev aldım. Her teknik adam takımı kendisi kurmak ister ve kendi kurduğu takıma güvenir. Kadroyu benden önceki teknik direktör kurmuştu. Ama ben takımın kalitesine güvendiğim için görevi kabul ettim. İlk maçımızı içeride Çaykur Rizespor ile oynadık, önde iken son dakika golü ile galibiyeti kaçırdık. Arkasından deplasmanda Beşiktaş'a 3-0 yenilince camiada umitsizlik başladı. Ama ben camianın ümitsizliğe kapıldığı Beşiktaş maçı ile takımıma tam anlamıyla güvendim. Çünkü o maçın ilk yarısında çok iyi oynamıştık. Hatta bu sezonun en iyi futbolunu oynadığımızı söyleyebilirim. Hakemin ikinci yarı başlarında bizi 10 kişi bırakmasıyla biz o maçı 3-0 kaybettik. Futbolcuları o maç sonrası yaptığım konuşmada bu istek ve mücadeleyi sürdürmelerini istedim. Bir hafta sonra Kayserispor'u deplasmanda yenerek ilk galibiyetimizi aldık. O galibiyet takımdaki bütün futbolcularımızın özgüvenini yukarıya çıkardı ve galibiyetlerimizin devamı geldi. Takım içindeki arkadaşlık bağları güçlendi. Herkes inandı ve son sıradan 5'inciliğe yükseldik. Daha önce benzer durumu Sivasspor'u çalıştırırken yaşamıştım. İlk maçımızı içerde 4-0 kaybetmiştik. Ben o zaman başkanla konuşup neler yapılması gerektiğin anlattım ve başkan da benim istediklerimi uygun buldu, gerekeni yaptı. Sonrasında Sivasspor'a da başarıyı yakaladık.”

ÇALIMBAY'IN UNUTAMADIĞI MAÇLAR

“Futbolculukta hiç unutamadığım maç, Beşiktaş'ta profesyonelliğe adım attığım maçtır. O zaman 17 yaşındaydım. Rakibimiz Gaziantepspor'du ve 90 dakika oynamıştım. Futbolculuğum tamamen Beşiktaş'ta geçti ve benim en önemli ve hiç unutamadığım maçım da oynadığım bu ilk maç oldu. Teknik adamlıkta Denizlispor'da ve Beşiktaş'ta unutamadığım maçlar oldu. Denizlispor'u Avrupa'ya taşıdığımızda Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nin lig şampiyonunu, yine Fransa'nın kupa şampiyonunu yenmiştik. Beşiktaş'ı 2004/2005 sezonunda çalıştırırken kalecimizi kırmızı kart gördüğü maçta Fenerbahçe'yi 4-3 yenmiştik. O maç da unutamadığım çok önemli maçımdır.”

BAŞKAN ŞAHİN'DEN 2 OTOBÜS SÖZÜ

Okul müdürü Haldun Çevik, söyleşi sonunda yönetim kurulu üyemiz Emin Altıner ile teknik direktörümüz Rıza Çalımbay'a teşekkür plaketi takdim etti. Okul önünde tüm öğrenciler ve öğretmenlerin de katılımı ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yönetim kurulu üyemiz Emin Altıner ile teknik direktörümüz Rıza Çalımbay daha sonra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'in konuğu oldu. Başkan Halil Şahin'in makamında gerçekleşen sohbette yönetim kurulu üyemiz Emin Altıner, kırmızı-beyazlı takımımızın bu hafta deplasmanda Konyaspor ile çok önemli bir maçı bulunduğuna dikkat çekerek, maça gidecek taraftarlar için otobüs tahsis etmesini istedi. Yöneticimiz Emin Altıner'in bu isteğine olumlu yanıt veren Başkan Şahin, maça gidecek taraftarlar için 2 otobüs tahsis etme sözü verdi. Başkan Şahin'in bu sözü üzerine yöneticimiz Altıner, “Tüm ilçe belediye başkanlarının böyle desteğine ihtiyacımız var” diyerek teşekkür etti. Makamdaki sohbet ve görüşmeden sonra yönetim kurulu üyemiz Emlin Altıner ile teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'e üzerinde isminin yazılı olduğu 07 numaralı Antalyaspor forması hediye etti. Başkan Şahin de teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, altın krampon figürlü bir plaket verdi.

Futbol