01 Mayıs
1.05.2017 01:18:00
Antalyasporumuz Adana'da Farklı Kazandı: 2-5

Antalyasporumuz, deplasmanda mücadele ettiği Adanaspor’u 5-2 yenerek bu sezonun en farklı galibiyetini elde etti. Takımımız, bu sezon ligdeki galibiyet sayısını 13’e çıkarırken, Samuel Eto’o, ikinci sezonunu geçirdiği Antalyasporumuzda ilk kez bir maçta 3 gol birden atarak hat-trick yapmış oldu. Gol perdesini Deniz Kadah’ın açtığı maçta, takımımız adına kapanışı yapan El Kabir de, jeneriklik roveşata golü ile alkışları topladı.  Spor Toto Süper Lig’de 6. sırada yer alan Antalyasporumuz bu sonuçla puanını 46’ya çıkardı. Antalyasporumuzun devre arasında transfer ettiği Jean Drole, 66. dakikada Mbilla’nın yerine oyuna girdi ve hem Antalyasporumuzda, hem de Spor Toto Süper Lig’de ilk kez forma giymiş oldu.

 

 

 

REKOR ŞİMDİ ÇALIMBAY’IN

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay da Adana deplasmanında alınan bu galibiyetle kulüp tarihimize geçti. Çalımbay, Antalyasporumuzun Süper Lig’deki tarihinde maç başına en çok puan kazanan teknik direktör unvanının yeni sahibi oldu. Antalyasporumuzu 6. hafta sonunda 2 puanla teslim alan Çalımbay, kendi döneminde 44 puan kazandı.  Takımımız kalan 5 haftada başka puan kazanamasa bile Çalımbay’ın maç başına puan ortalaması 1.57 olacak. Çalımbay’dan önce maç başına puan ortalaması en yüksek teknik direktör, 2008/2009 sezonunda 1.46 puan ortalaması gerçekleştiren Mehmet Özdilek’e aitti.  Antalyasporumuzun kalan 5 haftada kazanacağı her puan Çalımbay’ın rekorunu daha da geliştirecek. Antalyasporumuz, kalan 5 haftada 2 galibiyet daha alırsa galibiyet sayısını 15’e çıkarıp Süper Lig’deki tarihinde bir sezonda en çok galibiyet sayısına ulaşacağı gibi, en az 52 puana ulaşacağı için 1998/1999 sezonuna ait olan 49 puanlık rekoru da kırmış olacak.

 

 

 

STADYUM: 5 Ocak Fatih Terim

 

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Volkan Narinç, İlker Takpak

 

ADANASPOR: Itandje, Digao, Didi, Viera, Renan Diniz (Dk. 46 Cem Özdemir), Mustafa Samican Keskin, Bekir Yılmaz (Dk. 75 Ahmet Bahçıvan), Tevfik Altındağ, Roni, Magaye (Dk. 75 Ahmet Dereli), Vinicius

 

ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Celustka, Salih Dursun, Diego (Dk. 62 Sakıb Aytaç), Motta, Sandro, El Kabir (Dk. 79 Zeki Yıldırım), Deniz Kadah, Charles, Mbilla (Dk. 66 Drole), Eto'o

 

GOLLER: Dk. 22 Deniz Kadah, Dk. 28, 34 ve 57 Eto'o (Antalyaspor), Dk.85 Roni, Dk.90 Ahmet  Dereli (Adanaspor)

 

SARI KARTLAR: Dk. 14 Vinicius, Dk. 32 Viera (Adanaspor), Dk. 26 Sandro (Antalyaspor)

 

 

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

 

DAKİKA 22 (GOL): Antalyasporumuzun sol kanattan geliştirdiği atakta Motta, kale önüne ortaladı. İyi yükselen Deniz Kadah, düzgün bir kafa vuruşuyla topu Adanaspor ağlarına gönderip perdeyi açtı: 0-1.

 

DAKİKA 28 (GOL): Deniz Kadah orta sahada topu Eto’o’ya kazandırdı. Eto'o, karşısındaki iki defans oyuncusuna rağmen ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla takımımız lehine skoru 2-0’a getirdi.

 

DAKİKA 34 (GOL): Takımımız Motta ile soldan köşe vuruşu kullandı. Celustka, kafasıyla topu arka direkte bekleyen Eto'o'ya indirdi. Eto’o kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 0-3. Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyasporumuzun 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

 

 

EL KABİR’DEN JENERİKLİK ROVEŞATA GOLÜ

 

DAKİKA 57 (GOL): Adanaspor ceza sahasında yaşanan karambolde Charles’ın ıskaladığı topu önünde bulan Eto'o, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturup skoru 4-0’a taşırken kendisi de 3. Golünü bulup hat-tricik yaptı.

 

DAKİKA 75 (GOL): Antalyasporumuzun sağdan gelişen atağında Celustka ceza sahasına ortaladı.  El Kabir, nefis röveşatayla topu ağlarla buluşturdu: 0-5.

 

DAKİKA 85 (GOL): Adanaspor ‘un soldan gelişen atağında Ahmet Dereli kale önüne ortaladı. Roni, dengesini kaybetmesine rağmen topu ağlara gönderip farkı 4’e indirdi: 1-5.

 

DAKİKA 90 (GOL):  Adanasporlu Cem Özdemir, ceza sahası dışından sert vurdu. Ahmet Dereli, kaleci Ferhat Kaplan'dan seken topu kafayla ağlara bıraktı: 2-5. Karşılaşma, Antalyasporumuzun  5-2 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Futbol