26 Nisan
26.04.2017 17:39:24

Antalyaspor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Bora Terzioğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Trabzon maçıyla ilgili yönetilen soruya cevap veren Antalyaspor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Bora Terzioğlu, “Bir müddet önce Avrupa hedefimizden bahsetmiştik, böyle hayaller kurduğumuzu ifade etmiştik. Gerçeklerin ancak hayal kurarak olabileceğini söylemiştik. Bu doğrultuda hedefimizden sapmadan devam ediyoruz. Trabzonspor maçını kazanmak için çıktık. Ama istediğimiz gibi olmadı. Trabzonspor yakaladığı pozisyonları değerlendirdi. Maçı, 3-0 kaybettik. Kendilerini tebrik ediyorum. Rotamız, Adana. Tüm maçlarımız final maçı konumunda. Dolayısıyla Adana maçına da 3 puan hedefiyle gidiyoruz” dedi.

 

“BU MAÇ UZUN SÜRE KONUŞULACAKTIR”

 

Merkez Hakem Kurulu’nun Trabzonspor maçında hakemlere yüksek puan verildiği söylentilerinin hatırlatılması üzerine yöneltilen soruya da cevap veren Bora Terzioğlu, “. Bunu biz de duyduk. MHK’nin puanı açıklama gibi bir uygulaması yok. Hakemin yüksek not alabileceğini düşünmüyoruz. Ama söylemler bizi de merak içinde bıraktı. Hakemin notunu merak ediyoruz. Maçı 3-0 kaybettik. Kaybetmemizi de hakem hatalarına kesinlikle bağlamayız. Trabzonspor güzel oynadı ve kutluyoruz. Maçın hakemi ve verdiği kararlarla ilgili kendi içimizde yorumlar yaptık. Biz değil hatta tüm Türkiye yaptı. Örneğin; 3 tane pozisyon var. Akıllarda kalacaktır ve uzun süre tartışılacaktır. Bunlar futbol terimiyle siyah-beyaz niteliğinde pozisyonlar” dedi.

 

“SÜZÜLMESİ KOLAY BİR POZİSYONDU”

 

Pozisyonlar hakkında açıklamalarına devam eden Terzioğlu, “İlk pozisyon; Trabzonspor kalecisinin topu elle alması. Tüm görüntülerde topu elle aldığı görülüyor. ETO’O’nun bariz bir gol şansı var. Hakem şansı olsa gerek ki devamında yine kaleci topa elle müdahale ediyor. Hakem bu pozisyonu da değerlendirmedi. Pozisyonu avantaja bıraktı dersek sonra oyunun durmasıyla yaptırım da uygulamadı. Bunları da yapmadı. İkinci bir pozisyon da Yekta’nın pozisyonu. Çok net bir penaltıydı, Trabzonsporlu oyuncunun direkt Yekta’nın ayağına bir müdahalesi var. Bu da bizce penaltıydı. Yine bir başka pozisyon Serdar Özkan’ın ceza sahasına girerken düşürüldüğü pozisyon. Bu pozisyon hakem açısından süzülmesi kolay bir pozisyon. Çünkü çok yakınında gerçekleşen net bir faul. Bunu da görmezden geldi” şeklinde konuştu.

 

 

 

“FUTBOL, TARAFTARIMIZLA GÜZEL”

 

Antalyaspor’un her zaman oynadığı futbolla, ortaya koyduğu mücadeleyle ve aldığı galibiyetlerle anılmasını istediklerinin altını çizen Bora Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Antalyaspor’un hakem hatalarıyla gündeme gelmesini istemiyoruz. Gündemde video hakem uygulaması var. Bir an önce uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Artık günümüzde TV kanallarında da bu konu çokça tartışılıyor. Video hakem uygulamasına geçelim maç sırasında tartışmalı pozisyonlara noktayı koyalım, bu tartışmaları da sonlandıralım. Futbol taraftarla güzel. Biz taraftarımızın maça gelmelerini sağlamak için elimizden geldiğince çaba sarf ediyoruz. Bu karşılıksız kalmıyor. Çabamızın karşılık bulmasından dolayı mutluyuz. Trabzonspor maçında 18 bin civarında taraftarımız vardı. Antalyaspor’un Süper Lig tarihinde Trabzonspor’la oynadığı maçlara bakıldığında rekor bir katılım oldu. Bundan sonra evimizde oynayacağımız maç Başakşehir. Taraftarımız yanımızda görmek istiyoruz.”                       

 

 

Futbol