31 Mayıs
31.05.2017 14:08:05
“Avrupa İçin Başakşehir Maçını Bekliyoruz”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezonun son haftasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Ligin son maçı olan Gaziantepspor maçını kazanma parolasıyla sahaya çıkacaklarını belirten Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Avrupa Kupası’na katılmaları için de bu akşam oynanacak Başakşehir – Konyaspor maçının sonucunu beklediklerini belirtti.

 

Takım olarak çok zor bir yerden ligin üst sıralarına geldiklerini hatırlatan Rıza Çalımbay, “Bugün, takımımız için Avrupa Kupası konuşuluyorsa, bu gerçekten gurur verici. 8. haftaya kadar galibiyeti olmayan bir takımdı. Şimdi ise çok iyi yerlere gelen bir takım oldu. Bu başarıda emeği geçen başta yönetim kurulu başkanımız olmak üzere taraftarımıza, oyuncularımıza, teknik heyetimize kısacası herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten mükemmel bir istikrar yakaladık ve bunun sonuna kadar devam ettirdik” dedi.

 

“HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ BİR MAÇ”

 

Önümüzdeki sezona çok iyi şekilde hazırlanmamız gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, “Bu nedenle transferde çok iyi çalışmalıyız. Eksiklerimizi iyi bir şekilde tespit etmeliyiz. Bu yıldan ders alarak çok iyi bir şekilde lige başlamamız gerekiyor. Bugün oynanacak Başakşehir-Konyaspor maçı, bizim için hayati derecede önemli olan bir maç. Önümüzdeki senenin planını sonuca göre yapacağımız bir maç. Tüm isteğimiz Başakşehir’in kazanması bizim de Avrupa Kupaları’na gitmemiz” şeklinde konuştu.  

 

BAŞAKŞEHİR’İN KAZANMASINI DİLİYORUZ”

 

Gelecek sezonda daha iyi başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Rıza Çalımbay, “Buradaki ortama baktığımızda her şey çok güzel. Yönetim, taraftar, futbolcular, teknik heyet çok iyi ve uyumlu. Biz çok istekliyiz. Bu başarıların üstüne koymamız için önemli olan isteğin, yönetim ve taraftarda devam etmesi. Bu akşam sanki biz oynuyormuşuz gibi Başakşehir’in kazanmasını diliyoruz. Kazanırsa, inşallah Avrupa’ya gideceğiz ve Avrupa’da da Antalyaspor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“İLKLERE İMZA ATMAK GURUR VERİCİ”

 

Yeni sezon transfer çalışmaları hakkındaki soruya da cevap veren Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti: “Hemen hemen her yere takviye yapacağız. Çok transfer yapma planında değiliz. İyi ve kaliteli oyuncuları kazandırmak hedefindeyiz. Biz burada hep ilkleri başardık. Gurur duyulacak işler yaptık. Önemli olan bunun üstüne koymak. Bizde bunun için elimizden geleni yapacağız. Aslında biz bu sene rekor peşinde değildik. Öncelikle ilk hedefimiz ligde iyi bir yere gelmekti. Her zaman ilk 10’un içinde olalım dedim. Ama en iyi yerinde olalım istedim. Biz de en iyi yerindeyiz. Bunun için de mutluyuz. İlklere imza atmak gurur verici.”

 

Futbol