27 Ağustos
27.08.2018 00:47:12
Beşiktaş 2 - 3 Antalyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Antalyasporumuz, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-2 mağlup ederek sezonun ilk 3 puanını aldı. Siyah-beyazlı ekibin ligde evinde 45 maçlık kaybetmeme serisini sona erdiren takımımız, 3 Mayıs 1998 gününden yani 7419 günden bu yana 20 yıl sonra Beşiktaş’ı İstanbul’da yenmeyi başardı.

 
Maçta gol perdesini 20. dakikada Doukara ile Antalyasporumuz açtı. Doukara'nın golü sonrası ofsayt tartışmaları olan pozisyonda Halis Özkahya VAR'a başvurdu ve golü verdi. Antalyasporumuz 24. dakikada bir kez daha fileleri sarsarken Hakan Özmert'in ceza sahasının dışından şutunda Doukara'ya çarpan top ağlara gitti ve skor 2-0 oldu.
 
 
 
Beşiktaş, 26. dakikada Negredo'nun kafa golüyle karşılaşmada farkı 1'e indirdi. Kalecimiz Boffin uzaklaştırmaya çalıştığı topa Alvaro Negredo kafa ile vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
 
 
 
Antalyasporumuz 33. dakikada Yekta Kurtuluş'un golüyle Beşiktaş karşısında farkı ikiye çıkardı. Golün asisti Doukara'dan geldi. Bu golle birlikte Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı bir Süper Lig karşılaşmasında ilk kez 3 gol yemiş oldu.
 
 
 
İlk yarının uzatma dakilarında Beşiktaş farkı 1'e indirme şansı yakaladı. Pepe'nin ceza sahasının içinde Negredo'ya indirdiği topta İspanyol oyuncunun vuruşunu Boffin çelerken pozisyonun devamında Gökhan Gönül'ün şutu auta çıktı ve ilk yarı 3-1 Antalyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.
 
 
 
İkinci yarıda siyah beyazlılar Babel ve Quaresma ile kalemizde etkili olurken 56. dakiada Quaresma'nın sağ kanattan ortasında Pepe'nin kafa golüyle fark 1'e indi.
 
 
 
Beşiktaş ikinci yarıda oyunda üstünlüğü sağlarken Antalyasporumuz özellikle Doukara ile kontrataklarla Beşiktaş kalesinde etkili oldu. Beşiktaş yaptığı ataklarda kalecimiz Boffin'i geçmeyi başaramadı ve karşılaşma 3-2'lik skorla sona erdi.
 

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
BEŞİKTAŞ: Utku Yuvakuran, Adriano, Pepe, Vida (Dk. 56 Larin), Caner Erkin, Tolgay Arslan (Dk. 36 Gökhan Gönül), Medel, Quaresma (Dk. 90 Gökhan Töre), Oğuzhan Özyakup, Babel, Negredo
ANTALYASPOR: Boffin, Celutska, Nazım Sangare, Bahadır Öztürk (Dk. 64 Salih Dursun), Diego, Doğukan Sinik (Dk. 66 Danilo), Harun Alpsoy, Hakan Özmert, Vainqueur (Dk. 60 Drole), Yekta Kurtuluş, Doukara
GOLLER: Dk. 20, Dk. 24 Hakan, Dk. 33 Yekta Kurtuluş (Antalyaspor), Dk. 26 Negredo, Dk. 56 Pepe (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 9 Bahadır Öztürk, Dk. 30 Celutska, Dk. 62 Doukara, Dk. 70 Nazım Sangare, Dk. 78 Danilo, Dk. 82 Boffin, Dk. 85 Salih Dursun (Antalyaspor), Dk. 66 Quaresma, Dk. 74 Caner Erkin (Beşiktaş)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Futbol