12 Ocak
12.01.2017 17:04:22
Rıza Çalımbay: Antalyaspor Seneye Avrupa Kupaları İçin Koşacak

Antalyasporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısı öncesinde ilk basın toplantısını düzenledi. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, açılışı geçen hafta cumartesi günü yapılan Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında devre arası kampını ve yapılan transferleri değerlendirip bu sezonki hedefi açıkladı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan teknik direktörümüz, gelecek sezon Avrupa hedefi ile yola çıkacaklarını, bu hedefe koşacak takımın iskeletini de yüzde yetmiş oranında oluşturduklarını anlattı. Teknik direktörümüz Çalımbay, basın toplantısında şunları söyledi:

 

YENİLER TAM HAZIR DEĞİL

 

“Ligin ilk yarısına baktığımızda biz göreve başladıktan sonra iyi bir istikrar yakaladık. İlk yarıyı iyi bir şekilde bitirdik. Şimdi önemli olan ikinci yarıyı aynı şekilde, çok iyi devam ettirmek, bütün düşüncemiz bu. Bütün takımların işleri çok zor. Herkes çok zorlu maçlar oynayacak, biz de öyle. Zaten baktığınız zaman ilk 2 maçımız Gaziantepspor ve Osmanlıspor maçı ve deplasmanda oynayacağız. Şimdi özellikle de Gaziantepspor için çok önemli bir maça çıkacağız. Bunun hepsinin farkındayız. Biz, devre arası çok kısa olmasına rağmen çalışarak bazı şeyleri düzelteme çabasında olduk. Bir tane hazırlık maçı oynadık. Onda da bütün arkadaşlarımızı oynatarak maç eksiklerini gidermeye çalıştık. Güzel, kısa ama iyi bir kamp ortamı geçti. Şu ana kadar 2 transfer yaptık, Salih Dursun Sandro Raniere’yi aldık. İkisinin de bize faydaları olacak ben inanıyorum. Ama ikisinin de 1-2 hafta bizde şans bulmaları biraz zor. Çünkü ikisi de tam istediğimiz seviyede değil. Salih uzun süreden beri oynamıyor maç eksiği var ve onu da giderecektir en kısa sürede. Sandro zaten yeni geldi. Takımı tam tanımıyor, o da istediğimiz seviyeye gelecek. Ondan sonra tabiî ki de bu arkadaşlarımızdan faydalanacağız. Biz 2 tane transfer daha yapmayı düşünüyoruz. Onları da yaparsak bütün takımımızı tamamlamış olacağız. Ben takımımdan çok memnunum. Çalışma olsun, arkadaşlık ortamı olsun gayet iyi. Bizim bütün amacımız Antalyaspor’da bu sezonu ilk 10’da bitirmek. İlk 10’un içinde de inşallah iyi yerde oluruz, daha iyi yerde oluruz. Ama bizi gerçekten  çok zorlu geçecek bir lig bekliyor. Biz takım olarak hazırız. Yoğun bir hafta geçirdik. Hem transfer, hem çalışma bakımından. Hem de yeni tesislerimize kavuştuk. İnşallah iyi şeyler yaparız buralarda. “

 

DEVRE ARASI TRANSFERİ ZOR

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, basın mensuplarından gelen “Transferde istediğiniz futbolcular alındı mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

Devre arası transfer yapmak çok zordur. Takımında oynayan oyuncu alırsanız çok büyük maliyeti olur, ona göre bir para harcamanız gerekiyor. Veya oynamayan oyuncular alıyoruz. Biz en iyisini yapmaya çalıştık. Çok oyuncu seyrettik. Alacağımız oyuncu en fazla 4-5 taneydi. Ama bazı oyuncuların hem maddi açıdan, hem de burayı tercih etmemeleri  açısından alamadıklarımız oldu. Salih olsun Sandro olsun bizim istediğimiz oyunculardı. Eksiklerimizi giderip alternatifli bir takım olmamız gerekiyordu. Onların da oynadıkları zaman oynayan arkadaşlarımız kadar faydalı olacaklarına inanıyorum. Gönlümüz Sandro olsun, alacağımız diğer 2 arkadaşımız olsun kamptayken bize katılmalarını isterdi. Gaziantepspor maçına da o arkadaşlarımızla gitmek isterdik. Devre arası transferleri çok zor. Biz belki transferin sonlarında 2 oyuncu alabileceğiz, uğraşıyoruz. Biri olmazsa diğeri, o olmazsa bir diğeri gibi.

 

SANDRO’DA SAKATLIK SORUNU YOK

 

Teknik direktörümüz, “Yeni transfer Sandro’nun sakat olduğu söylentileri var, bilginiz var mı?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

 

“Bilemiyoruz. Baktığınız zaman geçmişi çok iyi olan, kariyerli bir oyuncu. Yani ya öyle alacaksınız, ya da çok para verip alacaksınız. Ben Sandro’nun oyun disiplininden memnunum. Mesela bir Kasımpaşa maçı oynadık, orta saha çıkaramadık. Ben aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Onun için de garantiye gitmemiz gerekiyor. İleride, defansta, forvette, hepsinin alternatifleri olacak bir kadro kuruyoruz. Bu kadro altyapıdaki arkadaşlarımızla birlikte en fazla 28 kişi olacak. Benim hedefim de 28 kişiyle kadroyu tamamlamak değil. Daha da altında bir kadro kurmak istiyorum. Sandro’nun sakatlık konusuna gelince; her türlü muayenesi yapıldı. Daha önceki durumu da araştırıldı. Şu anda oynamasında bir engel gözükmüyor. Ama futbol bu, herkese her şey olabilir. Biz her türlü tedbiri alarak o arkadaşımızı transfer ettik. Ben faydalı olacağına inanıyorum. Daha genç, yaşlı bir oyuncu değil. Onun için mutlaka buraya faydası olacak.”

 

GELECEK SENE HEDEF AVRUPA

 

Bir basın mensubunun, yönelttiği “Sezon sonu transferleri için belirlediğiniz isimler var mı?” sorusuna teknik direktörümüz Çalımbay, şu sözlerle yanıt verdi:

 

“Ben Antalyaspor’da çok mutluyum. Ve burada çok başarılı olmak istiyorum. Benim en büyük hedeflerimden biri Antalyaspor’u Avrupa’ya götürmek. Bu sene olmasa bile önümüzdeki sene kesin. Onun için de biz önümüzdeki yılın takımını bundan sonra yapacağız. Önemli olan bizim bu seneyi ilk 10’un içinde bitirebilmek. Ama önümüzdeki sezon yüzde yüz yukarıya oynayan bir takım yapılacak ve bu arada önümüzdeki 5 ayda da biz sürekli şekilde oyuncu arayacağız önümüzdeki sezon için. Mukavelesi biten, çok iyi olan oyuncuların hepsini tespit ettikten sonra da çok güzel bir takım yapacağız. Ama şu anda belli bir iskeleti oturtmaya çalışıyoruz. Bu iskelet de yüzde yetmiş belli, sadece oraya 4 tane çok kaliteli oyuncu koyduğumuz zaman mutlaka yukarıya oynayan bir takım olacak. Çünkü bence Antalyaspor bunu hak ediyor. Yönetim olsun, taraftar olsun, tesisler olsun, projeler olsun hepsi ileriye dönük projeler.”

 

ÇOK İYİ ŞEYLER OLACAK

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, “Uzun vadeli baktığınızda bir kaleci arayışınız var mı?” sorusuna cevabı şöyle oldu:

 

“Biz aklımıza neresi geliyorsa araştırıyoruz. Eksiklerin hepsini de biliyoruz. Nereye kim gider. Ama dediğim gibi devre ararsı transfer yapmak çok zor. Önümüzdeki yıl bütün eksiklerimiz gidermiş olarak bir takım yapacağız. Sezon başı takımı kuran biz değiliz. Belli bir iskelet oturtulmuş, belli bir takım yapılmış. Şimdi biz de 1-2 arkadaşımızla yollarımızı ayırdık. Bizim kendi kuracağımız takım sezon sonunda olacak. Şu anda biz bu kurulu takıma birkaç oyuncu takviye yaparak bu seneyi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl çok iyi şeyler olacak. Benim buradaki tek hedefim; önümüzdeki yıl Antalyaspor’un Avrupa kupalarına katılması. “

 

ETO’O BİR YERE GİDEMEZ

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın toplantısında kendisine yöneltilen, “Lille takımının Eta’o’yu transfer edeceği söyleniyor, doğru mu?” şeklindeki son soruya da şöyle yanıt verdi:

 

“Yönetim açıkladı. Zaten konu öyle bir hale geldi ki yönetimle Eto’o arasındaki bir konu oldu. Ben zaten tavrımı koydum. Ya takımda kalsın buradaki işine baksın, buraya konsantre olsun, veya gidecekse gitsin. Bunda anormallik yok. Nasıl bir oyuncular alıyorsak, o da bir yerlere gidebilir. Hiçbir problem yok. Ama burada bir kulüp var, bu kulübün de Eto’o giderse onun yerini doldurması gerekiyor. Onun için şimdiki olay benden çıktı, ama lig başlıyor. Bu saatten sonra yapılacak her transfer, yani gidecek her oyuncuya bizim alternatif oyuncu bulmamız lazım. Onun için de bu saatten sonra artık çok zor. O transfer bence zor. Çünkü bizim işimize bakmamız gerekiyor. Şu anda kaldı zaten bir sıkıntı yok. Ben Eto’o’nun kendisiyle de görüştüm, ‘Karar vermen lazım, gideceksen gidebilirsin’ dedim. Yani giden oyuncuyu bizim tutmamız mümkün değil, tutmam da zaten. Eto’o da burada çok mutlu olduğunu, yönetimle konuşacağını söyledi. Yönetimle de konuştular, Eto’o burada kalmaya karar verdi. Yönetim izin vermedikten sonra Eto’o bir yere gidemez. Burada 1.5 yıllık daha sözleşmesi var.“

Futbol