03 Ocak
3.01.2017 16:44:12
Devre Arasında İlk Transferimiz Galatasaray'dan Salih Dursun

Antalyasporumuz, devre arasındaki ilk transferini gerçekleştirdi ve Galatasaray Kulübü'nden Salih Dursun'u satın alma opsiyonlu olarak sezon sonuna kadar kiraladı. Sabah Belek'teki Regnum Carya'da takımımızla birlikte antrenmana çıkan Salih Dursun için öğleden sonra kulüp binamızda imza töreni yapıldı. Asbaşkanlarımızdan Şefik Öz ile yönetim kurulu üyelerimizden Salih Peker'in katıldığı törenle imzayı atan Salih Dursun, profesyonel futbolculuk kariyerinde en mutlu olduğu transferi yaşadığını söyledi. Asbaşkanımız Şefik Öz, Salih Dursun'u 3 yıllık satın alma opsiyonu ile sezon sonuna kadar kiraladıklarını belirterek, "Kendisi kadromuza dahil olmaktan çok mutlu, biz de mutluyuz. İnşallah bundan sonra başarılı kariyerini Antalyaspor'da sürdürecek” dedi.

 

SALİH: EN MUTLU TRANSFERİM

 

Yeni transferimiz Salih Dursun ise, Antalyaspor'un vizyonunun ve gelecekle ilgili projelerinin kendisini de çok heyecanlandırdığını söyledi. Başarıya aç olduğunu ifade eden Salih Dursun, şöyle devam etti: "Antalyaspor zaten kaliteli bir kulüp ve son zamanlarda sportif ve kurumsal olarak yükselişte olan bir kulüp. Başarıya açım. Futbol oynamak istiyorum, başarılı olmak istiyorum. Antalyaspor bu amaçlarım açısından benim için de en uygun kulüplerden biriydi. Ve ben kariyerim boyunca ilk defa çok mutlu olarak bir kulübe geldim. Hem ekip olarak, hem de takım içindeki arkadaşlığı dışarıdan bütün herkesin gördüğünü düşünüyorum, bende onu gördüm. İlk geldiğim andan itibaren gayet hoş karşılandım ve mutlu oldum. İnşallah bu güzellikle sezon sonunda puan durumuna ve oynadığımız futbola da yansır.”

 

HEDEFİ MİLLİ TAKIM VE AVRUPA

 

Salih Dursun, habercilerin yönelttiği , “Antalyaspor’da kariyer olarak hedefin nedir?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Kariyer planlamamda Antalyaspor’da başarılı olmak istiyorum. Antalyaspor’un yükselişiyle kendimi de yükseltmek istiyorum. Başarılı bir performans  sergileyip sonrasında tabiî ki her futbolcu gibi milli takıma gitmek istiyorum. Milli takıma gidip oradan da Avrupa’da futbol oynamayı istiyorum. Kendimi geliştirmek, vizyonumu genişletmek açısından Avrupa’da futbol oynamak istiyorum. İnşallah bunu başarırım ve bunun için doğru bir adım attığımı düşünüyorum. Antalyaspor benim için doğru bir seçenek.  Tabiî ki önce Antalyaspor ile Avrupa’da oynamam gerekiyor, sonra da Avrupa kulüplerinde oynamak istiyorum.”

 

3 MEVKİDE GÖREV YAPIYOR 

 

Yönetim kurulu üyemiz Salih Peker ise, Salih Dursun’un çok yönlü bir futbolcu olduğunu belirterek, “Antalyaspor’a güzel bir futbolcu kazandırdığımızı düşünüyoruz. 25 yaşında. 12-13 kez A2 Milli olmuş bir isim. Bu yaptığımız transferlerden bir tanesi, daha transferlerimiz gelecek. Salih, ihtiyacımız olan ve çok yönlü bir topçu. Sağ bekte de, ön liberoda da, stoperde de oynayabiliyor. Hocamız Salih’i hangi mevkide değerlendirmek isterse değerlendirecek. Antalyaspor ve Salih için hayırlı olsun” diye konuştu.      

 

 O OLAYLA İLGİLİ KONUŞTU

 

Yeni transferimiz Salih Dursun, geçen sezon Trabzonspor forması giyerken Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’in elinden aldığı kırmızı kartı aynı hakeme gösterdiği olayla ilgili de açıklama yaptı.  Salih Dursun, bu konuda şunları söyledi:

 

“Geçmişte Trabzonspor’da yaşadığım olayı herkes biliyor. Olayın benim açımdan bir anda gelişti ve nasıl olduğunu bilmeden, düşünmeden yaptığım bir hareketti. Yaptıktan sonra soyunma odasına gittiğimde yanlış bir şey yaptığımı bildiğimden bana ne kadar ceza verecekler, kulübüme ne kadar ceza verecekler diye düşünüyordum. Sağ olsun Trabzonspor Kulübü bana destek oldu, fakat benim yaptığım hareket kendi açımdan doğru bir hareket değildi. İlk defa konuşma şansı buldum. Ve burada yöneticilerim de sağ olsunlar buna izin verdi. Yanlış bir hamleydi. Aniden gelişen acemice, düşünmeden yapılan bir hamleydi. Hakemin düştüğü durumu, konuların farklı yerlere gideceğini düşünmemiştim. Bunları çok düşünmediğim  için sonradan çok büyük üzüntü yaşadım. Trabzon taraftarı bana sahip çıktı, ama onun üzüntüsü bende hep vardı. İlk önce maçın hakemi Deniz hocadan özür dilerim. Aslında orada basit bir cahillikle yapılan bir hareket vardı. Hakemlerden de özür dilerim. İlk defa burada söylüyorum; hiçbir zaman mutluyum diyebileceğim bir olay olmadı. Yaptığım yanlıştı, hakemin hataları olabilirdi, biz de hatalar yapıyoruz. Bilseydim bu konunun bu kadar uzayacağını yapmazdım. Bunu herkesin bilmesini isterim. Olay sonrası hakemin kendisiyle hiç görüşme fırsatım olmadı.“ 

 

 

 

 

Futbol