10 Nisan
10.04.2017 14:09:30
Gençlerbirliği 1 - Antalyaspor 1

Antalyasporumuz, Başkent’teki puan mücadelesinden 1-1 beraberlikle ayrıldı.

 

Spor Toto Süper Lig’deki 27. hafta karşılaşmasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelen takımımız, 7. dakikada 1-0 geriye düştüğü maçta 18 dakika sonra Samuel Eto’o’nun golü ile beraberliği sağladı. Bu sonuçla Antalyasporumuz 27. haftayı 43 puanla geçti. Ekibimiz seramoniye, geçen yıl hayatını kaybeden altyapı futbolcumuz Mesut Sarıkaya için "Unutmadık, Unutmayacağız" yazılı bir pankartla çıktı.

 

Hakem Hüseyin Göçek, 42. Dakikada sakatlanınca görevini 4. Hakem Murat Özcan’a bıraktı, kendisi de kalan dakikalarda 4. hakem olarak görev yaptı. Hakem Murat Özcan da 59. dakikada Gençlerbirliği’nden Khalili’ye önce sarı sonra kırmızı kart çıkardı. Özcan, diğer hakemlerin de uyarısı üzerine Khalili’nin önceden sarı kartı olmadığı fark edince kırmızı kartı iptal etti. Khalili, 1 dakika sonra yerini Issah’a bırakıp oyundan çıktı. Geçen hafta da Kayserispor maçında hakem Fırat Aydınus, futbolcumuz Danilo’ya gösterdiği sarı kartı iptal etmiş, Charles’a sarı kart çıkarıp bu futbolcumuzu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etmişti. Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki maçta Antalyasporumuzu bin civarında taraftarı destekledi. 

 

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

 

DAKİKA 4: Antalyasporumuzun atağında Mbilla, Gençlerbirliği ceza alanı önünden dönerek sert vurdu. Kaleci Hopf, bu pozisyonda topu son anda kornere çelmeyi başardı.

 

DAKİKA 7 (GOL): Maçta ilk gol ev sahibi takım Gençlerbirliği’nden geldi. Ahmet Oğuz, ceza sahası içinde sağdan ortaladı. Aydın Karabulut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

 

DAKİKA 15: El Kabir, Gençlerbirliği kalesini karşıdan gören pozisyonda sert vurdu. Top kaleci Hopf'ta kaldı.

 

DAKİKA 25 (GOL): Antalyasporumuz Samuel Eto’o ile beraberliği yakaladı. Gençlerbirliği'nin kullandığı korner atışı sonrasında Sandro topu ceza sahasından uzaklaştırdı. Orta sahada topla buluşan Samuel Eto’o, Gençlerbirliği’nin ceza sahasına girdikten sonra kaleci Hopf ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda plase vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

 

DAKİKA 42: Maçın hakemi Hüseyin Göçek, koşarken sakatlık geçirince oyunu durdurup kenara geldi ve görevini dördüncü hakem Murat Özcan’a bıraktı. Maçta ilk yarı 1-1 sona erdi.

 

DAKİKA 59: Hakem Murat Özcan, Celustka’ya yaptığı sert faul nedeniyle Gençlerbirliği'nde Khalili'ye sarı kart gösterdi. Özcan, Khalili'nin maçta ikinci sarı kartı olduğunu düşünerek sonra da kırmızı kartını çıkardı. Özcan, diğer hakemlerin de uyarıları üzerine Khalili'nin maçtaki ilk sarı kartı olduğunu fark edince kırmızı kartı iptal ederek hatasını düzeltti.

 

DAKİKA 78: El Kabir topu Eto'o'ya çıkardı. Eto’o’nun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Hopf, son anda ayağıyla gole engel olmayı başardı.

 

DAKİKA 85: Antalyasporumuzun kazandığı faul atışını Sakıb kullandı. Gençlerbirliği ceza sahasında topla buluşan Deniz Kadah'ın yakın mesafeden vuruşunda kaleci Hopf, bir kez daha gole izin vermedi.Karşılaşma, 1-1 beraberlikle sona erdi.

 

 

 









Futbol