28 Eylül
28.09.2017 18:06:05
Leonardo İmzayı Attı

Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’mizde düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Leonardo Nascimento de Araújo ile sözleşme imzalandı.
Kulüp Başkanımız Ali Şafak Öztürk ile Asbaşkanlarımızdan Mehmet Nurettin Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkanımız Ali Şafak Öztürk; “Bugün itibariyle Leonardo Nascimento de Araújo ile hocamız olarak 2 yıllığına anlaşmış bulunuyoruz. Kendisiyle yaklaşık 1 haftadır iletişim halindeyiz. Kulübümüze çok şey katacağına inanıyoruz. Yeni hocamızı seçme kararı çok önemliydi. Genç, vizyonu olan ama aynı zamanda hedefleri olan, hala doymamış, enterasyonel, kendisi 6 dil biliyor. Hem oyunculuk hem de teknik direktörlük kariyeri güçlü olan biri. Sportif direktörlük kariyerinin de olması bizim için büyük bir artı. Kulüp yönetiminin nasıl olacağını biliyor. Birlikte çalışmamız anlamında bu, yönetimimiz için çok önemli. Kulübümüz için çok büyük faydası olacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK BİR TUTKUYLA İŞİME BİRAN ÖNCE BAŞLAMAK İSTİYORUM”
Leonardo ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Burada olmaktan çok mutluyum. Başkanımızın da belirttiği gibi çok yoğun bir hafta geçirdik. Osmanlıspor maçını izlediğimde, takımın yapısını da görme fırsatım oldu. Her şey çok hızlı gelişti. Bir hafta öncesinde, bugün burada olacağımı düşünmüyordum. Takımda; Samuel Eto’o, Samir Nasrı, Jeremy Menez, William Vainqueur gibi önemli oyuncular var. Burada gördüğüm her şey benim için pozitif sürpriz oldu diyebilirim. Büyük bir tutkuyla işime biran önce başlamak istiyorum. Önemli başarılar için çok büyük hedeflerimiz var. Tabii ki zamana ihtiyacımız var. Ama kulüp ve şehir için çok büyük hedeflerimiz var.”
Leonardo Nascimento de Araújo kimdir?
5 Eylül 1969'da Brezilya'da dünyaya gelen Leonardo, Flamengo'da başladığı profesyonel futbol kariyerinde birçok başarıya imza attı. Flamengo'dan sonra Sao Paulo'ya transfer olan ve ardından da Valencia ile Avrupa'ya açılan Leonardo, 1994'te Sao Paulo'ya geri dönerken o sezon Brezilya Milli Takımı ile 94 Dünya Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı.
1996'da PSG'ye transfer olan başarılı orta saha, 1997'de ise İtalyan devi Milan'ın yolunu tuttu. Milan'da uzun yıllar geçiren Leonardo, 2003'te 34 yaşındayken futbola veda etti.
Futbolu bıraktıktan sonra bir süre ortalarda görünmeyen Leonardo, 2009-10 sezonunun başında eski takımı Milan'a teknik direktör olarak geri döndü. O sezon Serie A'yı Inter ve Roma'nın ardında üçüncü bitiren Milan'dan bir yıllık maceradan sonra ayrılan Leonardo, bir sonraki sezon ise Inter'in başına geçti. Leonardo, aynı sezon Inter'le İtalya Kupası'nı kazandı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı.

 

 

 

 

Futbol