23 Aralık
23.12.2016 15:06:15
Rıza Çalımbay: Bizim İçin Duygusal Bir Maç Olacak

Antalyasporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay, Rıdvan Dilmen’in annesinin Aydın'ın Nazilli ilçesindeki cenaze törenine katıldığı için ertelemek zorunda kaldığı haftalık basın toplantısını bugün Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptı. Pazar günü kendisinin de eski takımı olan Kasımpaşa ile oynanacak maçı hakkındaki düşüncelerini açıklayan teknik direktörümüz, basın mensuplarının transfer konusundaki sorularını da yanıtladı. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın toplantısındaki konuşmasına şöyle başladı:

 

19 PUAN HEDEFİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

“Biz burada göreve başlarken en büyük hedeflerimizden biri devreyi 19 puanla bitirmekti. Bu puanın daha fazla olması bizim açımızdan daha da önemli. Göreve başlarken önümüzdeki maçlara takımımızın o andaki konumuna baktığımız da 19 puan da çok iyi bir puandı. Ama şimdi önümüzde bir maçımız daha var. Bu maçı da biz çok iyi bir şekilde bitirdiğimiz zaman, ikinci yarıya iyi başlamamız açısından çok önemli bir kazanç olacak. Kasımpaşa maçının bizim için ayrı bir tarafı, bir özelliği daha var. Benim kurduğum takım. Bütün oyuncuları ben aldım. Çok iyi tanıdığım oyuncular. Disiplinli, mücadeleci ve çok koşan bir takım.

 

Oradaki yönetimle hedeflerimiz uyuşmadığı için ayrılmak zorunda kaldık. Biz oradan kendimiz ayrılmadık. Kendileri bize sundular, biz de kabul ettik ve öyle ayrıldık. Oradaki oyuncuların hepsine saygım sonsuz. Orada çok iyi şeyler yaptık. Şu anda Antalya'dayız. Bizim açımızdan zor bir maç ve mücadele etmemiz gereken, oyun içinde oymamız gerekin bir maç olacak. Teknik ekibimle birlikte bizim açımızdan da duygusal bir maç. Sezona Kasımpaşa ile başladık. Başlarken böyle bir karşılaşma aklımızın ucundan bile geçmedi, ama futbolun içinde her şey olabiliyor.”

 

SIKINTILI BÖLGEDE 2 ÖNEMLİ EKSİK

 

Konuşmasının devamında, Kasımpaşa maçı öncesindeki en büyük sıkıntı olarak cezalı Zeki Yıldırım ile Charles Fernando’nun eksikliklerini gösteren teknik direktörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kesinlikle iyi mücadele etmemiz gereken, futbolun içinde olmamız gereken bir maç. Tehlikeli, mücadeleci oyuncuları var. Her şeye sahip bir takım. Ben takımıma güveniyorum. Biz sadece Bursaspor maçının ilk 45 dakikasında bugüne kadar oynadığımız oyunun en kötüsünü oynadık. Bize yakışmayan 45 dakikaydı. Ama ikinci 45 dakika bu sezonun en iyi futbolunu oynadık, gol atamadık. Belki biraz şanslı olsaydık, son paslarda dikkatli olsaydık oradan da istediğimiz sonuçla ayrılabilirdik. Yani bu işin şakası yok. İlk 45 dakikadaki gibi oynama şansımız yok. Bu maçta sadece beni sadece eksiklerimiz düşündürüyor. Sıkıntılı yerlerimizden biri orta saha. Orta sahada geldiğimiz günden beri oynayan Zeki ve Charles’ın olmaması bizim için dezavantaj.

Bu maçta benim tek istediğim taraftar. Taraftarımızın bu maçta hem çok olmasını, hem de yanımızda olmasını istiyoruz. Takımımızı sonuna kadar desteklerlerse birlik beraberlik içinde olursak bu maçı alırız. Kazanmamız gerekiyor. İkinci yarıya Gaziantep ve Osmanlı deplasmanı ile başlayacağız. O nedenle bu maçın önemli kat kat fazla. Tek düşündüğüm eksik oyuncularımız.”

 

LİSTEDE ÇOK İYİ BİR YABANCI FORVET VAR

 

Basın toplantısına takip eden habercilerin sorularını da yanıtlayan teknik direktörümüz, “Devre arasında ağırlıkla kiralık oyuncu mu alacaksınız?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

 

“Şu an tek düşündüğümüz Kasımpaşa maçı. Transfer çok çok önemli. Bizim bazı yerlere kesinlikle transfer yapmamız şart. Bazı yerlere tabi ki bonservisiyle almaya çalışacağız. Devre arası transfer yapmak çok zor. Takımda direkt oynayan oyuncuyu almanız çok zor, kimse vermez. Verse de değeri 3 ise 5 isterler. İki oyuncuyu bonservisiyle almaya çok uğraşıyoruz. Alacağımız oyunculardan 3’ü yüzde yüz kiralık olacak. Ama bonservisiyle almak istediğimiz 2 oyuncu var, olursa çok sevineceğiz. Bizim kesinlikle takviyeye ihtiyacımız var. Şu anda kadro çıkaramıyoruz, bu hafta sıkıntımız var. Yerli oyuncu sıkıntımız var. Çok istediğim bir oyuncu var. Takıma kazandırmak için çok uğraşıyoruz. Maliyeti çok yüksek olduğu için transferin gerçekleşme olasılığı çok zor. Bu oyuncu forvet.”

 

ROBINHO İDDİALARI DOĞRU DEĞİL

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, habercilerin yönelttiği, “Robinho transferi doğru mu? Eto’o giderse yerine golcü alınacak mı” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

 

“Robinho mu? İlk kez şimdi burada duyuyorum bu ismi. Eto'o ile ilgili de şu anda bir şey yok. Eto’o gelir yönetime farklı bir şey sunarsa kendi bileceği bir şey. Yönetimle Eto’o arasındaki olay. Biz Eto’o’nun gitmesinden yana değiliz ama gelişmeler ne olur bilemiyorum. O Eto’o ile yönetim arasında bir şey. Şu an mutlu, çalışıyor ve daha da çok şey vereceğine inanıyorum. Bizim devre arasında tüm transferleri bitirmemiz gerekiyor. Kritik maçlar oynayacağız. Giden arkadaşlar gidecek, kalan arkadaşlarla yola devam edeceğiz. Geldiğimiz günden itibaren maç seyrediyoruz. Kendi bulduğumuz oyuncular var, onları almak istiyoruz. İstediğimiz oyuncular oldu ama kulüpleri bırakmadı. Yüzde yüz 5 tane takviye yapacağız.”

 

İFTİRA VE HAKARET DAVASI AÇILDI

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın toplantısında kendisine eski kulübü olan Kasımpaşa’nın başkan vekili Hilmi Öksüz ile aralarındaki sorunun hatırlatılarak, “Hilmi Öksüz’e dava açacağınızı söylemiştiniz. Açacak mısınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“Kasımpaşa başkan vekiline dava açtım. Ben her şeyden önce futbola minnettarım. Futbolla ilgili hiç bir yanlışım hatam olmadı. Hem oynarken, hem takım çalıştırırken kimseye yanlışım olmamıştır. Ben çalıştığım kulübü bırakıp beni isteyen bir başka kulübe gitmedim. Kasımpaşa’da da gitmedim. Orada herkes yanlış algılıyor. Biz oradan gitmek istemedik, kendileri teklif yaptılar kabul ettik. O nedenle insanları karalamak, yanlış konuşmak doğru olmadı. Ben kendime ve Antalyaspor'a laf ettirmem. Ben Sivasspor izin vermedi diye Sivasspor u yarıda bırakmamak için Beşiktaş'a da gidemedim. İnsanları karalamak, gereksiz konuşmak doğru olmuyor. O nedenle gerekeni yaptım. Ben o kişiyi babam gibi severdim ve hiç bir yanlışım olmadı. Benim Kasımpaşa’ da çalışırken Antalyaspor ile görüştüğüm ve kendimi pazarladığım söylendi. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. İftira ve hakaret suçlamasıyla dava açtım.”

Futbol