19 Ocak
19.01.2017 17:01:58
Rıza Çalımbay: Bu Mevsimde Ankara’da 13.30’da Maç Oynanması Sakıncalı

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını bugün Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizde yaptı. Antalyasporumuzun, geçen hafta Gaziantep deplasmanındaki galibiyetini değerlendirip bu hafta deplasmanda oynanacak Osmanlıspor maçı için görüşlerini açıklayan teknik direktörümüz, şu anda ki programa göre 13.30’da oynanacak maçın saatini değişmesi gerektiğini savundu. Maçın oynanacağı Ankara’da soğuk havanın hakim olduğuna dikkat çeken teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, buzlu bir zemin oynamanın yaratacağı sıkıntıları dile getirdi. 

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ KAZANILDI

 

Basın toplantısında, teknik ekip olarak 11 haftalık performanslarını da değerlendiren teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, şöyle konuştu: “Geçen hafta ikinci yarının ilk maçını oynadık o maç bizim için çok önemliydi. Bizim mutlaka iyi başlamamış gerekiyordu. Ben buraya geldiğim günden itibaren takımımdan memnunum. Mükemmel bir istikrar çizdik. Herkes çok iyi şekilde çalışıyor, birlik beraberlik ve arkadaşlık üst seviyede ve bunu iyi şekilde sahaya yansıtıyorlar. Ama bu son oynadığımız maçta gerçekten maçın başından sonuna kadar oyun disiplininden kopmayan bir takımımız vardı. Herkes görevini dört dörtlük şekilde yaptı. Sonradan giren arkadaşlarımız da dahil.

 

HERKES TAKIMI SAHİPLENDİ

 

Biz takımı aldığımızda 2 puanla sonuncu durumda aldık. Herkes takımı sahiplendi. Yönetim, taraftar, futbolcular, bizler, hatta çalışanlarımızla o zor durumdan şu anda iyi bir yere geldik. Her şey bitmiş değil, mutlaka bu sezonu iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bütün uğraşımız bu sezonu ilk 10 içinde iyi bir yerde bitirmek. Seneye de mutlaka yukarı oynayan bir Antalyaspor olacak. Çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum ben. Çünkü bugüne kadar üzerine koyarak gittik. Bundan sonra ikinci yarı bütün takımlar için çok kritik maçlar olacak. Onun için her maçımıza final havasında çıkıyoruz. Bu haftaki rakibimiz de çok önemli iyi bir takım. Türkiye ve Avrupa’da mükemmel grafik çizen bir takım.

 

BUZUN ÜZERİNDE MAÇ OYNANACAK

 

Bizim o maçla ilgili tek sıkıntımız, maçın oynanma saatinin 13.30 olması. Ankara’da kışın 13.30’da maç olduğu zaman resmen buzun üzerinde oynuyoruz. Biz federasyondan bir anlayış bekledik. Maçın 14.30 veya 15.00’e alınması gibi bir teklif yaptık, kabul edilmedi. Ama federasyondan yine rica ediyoruz; hakikaten o saatte maçın oynanması zor. Sahanın bir tarafı buz oluyor. Hem sağlık açısından da iyi bir şey değil. Belki Osmanlıspor da bu durumdan şikayetçidir, bilmiyoruz. Bu hafta Chico’nun olmaması bizim için bir dezavantaj oldu. Onu da mutlaka yerine oynayacak arkadaşımız görevini en iyi şekilde yapacaktır. İyi bir şekilde başladık, iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Bu kolay değil. Transferde bitmeden 1 veya 2 kişi almaya çalışıyoruz, onları alabilirsek kadromuzu oturtmuş olacağız. Önemli olan bu sezonu iyi bir yerde bitirmek. “

 

OSMANLI MAÇINDA SALİH OYNAYACAK

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Kemerspor 2003 ile oynanan antrenman maçında görev verdiği  Sandro, Salih Dursun ve Emre Güral için yöneltilen “Bu oyuncuların performanslarını nasıl buldunuz?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

 

“Sandro ve Salih Dursun; yüzde yüz hazır değiller ama bu hafta Salih’i oynatacağız. Çünkü sağ bekimiz şuanda Celustka’yı stopere alacağımız için Salih’i görev vereceğiz. Ben iyi oynayacağına inanıyorum. Sandro son anda geldi. Oyuncuları daha tanımıyor. Brezilyalı arkadaşları var, daha önceden tanıştıkları. Onun için onlara zaman gerekli. Onun oyun tarzı öyle Türkiye’yi öğrenecek öyle oynadığı zaman her maç atılır yani” diyerek yanıt verdi. Emre Güral; kendi iyi ise 5 dakikada oynar, 45 dakika da oynar, 90 dakika da oynar. Biz hiçbir oyuncuyu oynatmıyoruz zaten, oyuncu kendi oynuyor. Oraya formayı asıyoruz, kim iyiyse alıyor formayı giyiyor. İyi değilse oturuyor, iyiyse oynuyor. Onun için şans buluyorsa kendi yaratıyor, bizle bir alakası yok yani.”

 

GÖRÜŞMELER SEZON SONUNA DOĞRU

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın mensuplarından gelen “Sözleşmesi bu sezon bitecek futbolculardan seneye de anlaşılacak veya yolların ayrılması düşünülenler belli mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Şu an arkadaşlarla bir sorun yok gayet iyi gidiliyor. Bunlar ikinci yarısının sonuna doğru konuşulur. Elimizdeki kadroya göre arkadaşlarımızla görüşebiliriz, şimdi daha erken. Kafalarını o işlerle uğraştırmak istemiyoruz. Onun için de maçlarımıza bakıyoruz. İnşallah en iyi şekilde bitiririz, tek düşüncemiz bu. “

Futbol