16 Aralık
16.12.2016 17:51:55
Rıza Çalımbay: Takımımla Gurur Duyuyorum

Antalyasporumuzun Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını bugün antrenmanda önce Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptı. Teknik direktörümüz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladığı basın toplantısında, göreve başlamasından bu yana geçen süreyi analiz ederken sezon sonu hedeflerini de açıkladı. Antalyasporumuzun Teknik Direktörü, Döşemealtı’daki tesislerin Türkiye’de benzerinin olmadığına işaret ederek, burada çok daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulacaklarına dikkat çekti.

 

KAPASİTELERİNİN ÜSTÜNE ÇIKTILAR

 

Teknik direktörümüz, basın toplantısındaki açıklamasında şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizde 2 puanımız vardı. O günden bugüne kadar takım olarak çok iyi grafik çizdik, iyi puanlar aldık. Şu anda iyi bir yere geldik. Ama önümüzde 2 önemli maçımız daha var. Biz göreve başlarken önümüzdeki bütün maçlar için ’final maçları’ demiştik. Kala kala 2 tane maç kaldı. Bütün amacımız da bu 2 maçı çok iyi bir şekilde bitirmek. Her şeyden önce ben takımımla gurur duyuyorum. Gerçekten herkes kapasitesinin üst seviyesine çıktı bu zor günleri aşarken. Başta yönetim olsun, taraftar olsun bir bütün olarak bu yolda beraberdik ve iyi bir de arkadaşlığımız vardı, bunları da sahaya yansıttık. Geçen ay Türkiye’nin başarılı takımlarının başında Antalyaspor geliyordu. Bu da bakıldığı zaman çok büyük bir başarı. Tabi ki önemli olan bunu sonuna kadar devam ettirebilmek.

 

İSTİKRARIN DEVAM ETMESİ ÖNEMLİ

 

Ben futbolcularımızı, yönetimimizi, taraftarımızı kutluyorum. Hakikaten bu kolay yapılacak bir şey değil. Bazı kişiler bunu ön plana çıkarıyor, bazı kişiler de ön plana çıkarmıyor. Ama biz hakikaten öyle kolay olmayacak bir olayı gerçekleştirdik. Dediğim gibi de; öneli olan şimdi bunun sonunu getirmek. Kalan 2 maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Yani Antalyaspor’un başarısı öyle küçük bir başarı değil. Çok büyük bir başarı. Sonunculuktan şu anda 9’unculuğa geldik. Ama önemli olan tabiî ki bu istikrarı kalan 2 maçta da devam ettirmek. Ben onun için oyuncularımızla, teknik ekibimle, taraftarımızla ve yönetimimizle gurur duyuyorum. Bir bütün olarak hareket ettik ve bunun da iyi bir şekilde başardık.

 

HER OYUNCU HAZIR OLMALI

 

Ve tabi ki ligin ikinci yarısı bambaşka olacak. Takviyelerimiz olacak, yeni oyuncularımız gelecek. Çalışma imkanımız fazla olacak. O zaman inşallah bambaşka bir şekilde lige gireceğiz. Ama değim gibi onların hepsi geride kaldı, önemli olan kalan şu 2 maçımızı çok iyi şekilde bitirmemizdir. İlk hedefimiz de Bursaspor maçı. Takım olarak hazırız, Tabi bir iki eksiğimiz var. Diego’nun olmaması, kaleci Ferhat Kaplan’ın ameliyat olması. Ama onların yerlerine oynayan arkadaşlar da gerekeni yapacaklardır. Geçen hafta Charles yoktu, kırmızı kart cezalısıydı. Onunu yerine Yekta oynadı ve galibiyet golümüzü attı. Demek ki her oyuncu hazır olacak, takıma girdiği zaman da işini yapacak. Yekta da bize 3 puanı kazandıran arkadaşımız oldu.

 

GEREKLİ TRANSFERLER YAPILACAK

 

Biraz önce de söylediğim gibi bu öyle küçültülecek bir başarı değil. Biz çok büyük bir iş başardık. Hakikaten mükemmel bir iş başardık. Baktığımız zaman da bizim takımda başta Eto’o olmak üzere bütün arkadaşlarımız çok büyük sorumluluk aldılar. Ben buradan çıkacağımıza inanıyordum. Geldiğimde de arkadaşlarımıza söyledim, ‘yeter ki siz kapasitenizin üstüne çıkın, yeter ki bizim söylediklerimizi sahaya yansıtın’ dedim. Onlar da ellerinden geleni yaptılar. Şu an biz iyi bir yere geldik. Tek şey; kalan 2 maçı iyi bir şekilde bitirmek, ondan sonra zaten bambaşka bir takım olacağız. Mutlaka takviyelerimizi de yapacağız. İkinci yarı ‘şu oyuncumuz yoktu’ demeyeceğiz, çünkü alternatifleri inşallah bulup alacağız. Sürekli yönetimli konuşuyoruz. İnşallah ikinci yarıda daha iyi bir Antalyaspor sahada olacak.”

 

DÖŞEMEALTI TESİSLERİ MÜKEMMEL

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, “Alınan seri galibiyetlerle Antalyaspor’un ikinci yarı için hedefleri değişti mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Şimdi bizim bu yılki hedefimiz ilk 10’un içinde olmak. Bu, 10’un içinde neresi olur bilemeyiz. Ama önümüzdeki yıl kesinlikle yukarıya oynayacağımız Antalyaspor olacak. Çünkü burada göreve başlarken yönetimimizle konuşmamız da o tarzdaydı. Dün tesislerimize gittik. Bana göre Türkiye’nin en iyi tesisleri. Mükemmel bir tesis yapılmış hem altyapıya, hem A takıma. Orada çalışma imkanımız, her imkanımız süper. Onun için bunları konuşurken önümüzdeki sezonun projeleri çok önemliydi. Şimdi önümüzdeki yıl kesinlikle yukarıya oynayacağız. Önemli olan bizim bu seneyi iyi bir yerde bitirmemiz. Zaten seneye kesinlikle yukarıya oynayacağız.

 

TRANSFER ÇALIŞMALARINI ANLATTI

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, basın mensuplarının yönelttiği  “Transfer dönemi yaklaşırken Salih Dursun ve Emrah Başsan ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Doğru mu?” ve “Eto’o ile ilgili transfer teklifi var mı?” sorularını da şöyle cevaplandırdı:

 

“Bizim görüşmelerimiz var, herkesle var. Bizde nereye oyuncu lazımsa hepsiyle görüştük. Dün de başkanla 2-3 saat toplantımız oldu. Biz her türlü her şeyi yaptık. Ama net kararımızı daha vermedik. Emrah’la ilgili bizim hiçbir görüşmemiz olmadı. Emrah zaten şu anda Rizespor’da devam ediyor. Ama diğer tarafta yerli-yabancı biz 100’e yakın futbolcu seyrettik. Belki daha fazla seyrettik. Geride kalan 1.5-2 aydan beri seyrediyoruz. Gerekli olan yerleri de tespit ettik. Bunlarla inşallah önümüzdeki haftalarda hepsiyle anlaşacağız.

 

KESİN ANLAŞILMIŞ FUTBOLCU YOK

 

Bizim her şeyimiz belli. Ama bunu şimdi açıklama şansımız yok. Bize gelecek oyuncular da belli. Gidecek oyuncularımız da belli. Bazı arkadaşlarımızı biz kiralık vereceğiz, oynayıp geri gelecekler. Öyle şeyler yapacağız. Yüzde yüz takviye yapacağız, ama alacağımız oyuncuların da bizim elimizdeki oyuncularımızdan daha iyi olması gerekiyor ki biz sıkıntı yaşamayalım. Onun içtin de çok uğraşıyoruz. Ama net olarak şu anda anlaşıp bitirdiğimiz bir oyuncu yok. Hiç kimse yok şu anda. Şu anda tek düşüncemiz Bursaspor maçı.

 

ETO’O İÇİN GELEN TEKLİF YOK

 

Eto’o ile ilgili şu anda yönetime gelmiş bir şey yok. Gelse zaten bize söylerler. Eto’o’nun da zaten buradan gitme niyeti yok. Burada 1.5 yıl daha mukavelesi var. Şu anda takım halinde ben kimseyi gönderme taraftarı değilim. Ama kendisi gitmek isteyen olursa ona yapacak bir şeyimiz yok. Bizim amacımız göndermekten çok oyuncu alıp kadromuzu hatta daraltarak yolumuza devam etmek. Çünkü biz ikinci yarı 18 tane final gibi maçlar oynayacağız. Onun için de çok güzel, böyle top bir takım yapmamız gerekiyor.

 

 

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, basın toplantısında olarak “Antalyaspor’da göreve başlarken 8 haftada 17 puan kazanacağınızı tahmin ediyor muydunuz?” sorusuna yanıt verdi. Antalyasporumuzun teknik direktörü, bu soruyu da şöyle yanıtladı:

 

BAŞARACAĞIMIZI İLK HAFTADA ANLADIK

 

"Ben takımı 2 puanla alırken çok büyük bir riske girdiğimi, çok büyük bir sorumluluk altına girdiğim biliyordum. Günlerce kendi ekibimle toplantılar yaptık, ‘ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz’ diye. Çünkü biz burada bir krize geldik. Buradaki krizi yönetmemiz gerekiyordu ve öyle kolay bir şey de değildi. Çünkü hiç tanımadığımız bir takım, yüzeysel olarak tanıyoruz ve takımın durumu da hiç iç açıcı değil. Oynayacağım maçlar açımsından zor bir fikstür dönemine girilmişti. Hatta ligin ikinci yarısı bile başlarken 2 deplasmanla başlıyor., Gaziantep ve Osmanlı. Bunların hepsini ortaya koyduk ve geldik. Biz kendimize güvenerek geldik. Takıma güvenerek geldik. Takımla çalışma şansımız bile yoktu, geldik ve hemen lig maçı oynadık. Onun için zor bir işe giriştiğimizi biliyorduk. Ama bir hafta çalıştıktan sonra bu işi başaracağımızı anladık. İyi şeyler yapacağımıza kesinlikle inanıyorduk. Arkadaşlarımızın güvenleriri kazandırıp kapasitelerini en üst seviyeye getirdiğimizde işleri iyi olacağına inanıyorduk. Gerçekten iyi oldu, istediğimiz gibi oldu.

 

İYİ OLANA BU TAKIMDA FORMA VAR

 

Ama tabi ki yol çok uzun. Biz yolun ortasına dahi gelmedik. Onun için bizim daha yapacak işimiz de çok. Ve oyuncu arkadaşlarımızın bana göre daha da verecekleri şeyler çok. Çok daha iyi olabilirler. Ben oyuncu ayrımı yapmam. Kim iyiyse onu oynatırım, benim için hiç fark etmiyor. Burada da aynı şeyi yapıyoruz biz. Benim için U21’deki Anıl ile  A takımdaki en iyi oyunculardan birinin hiçbir farkı yok. Hangisi iyiyse, hangisi Antalyaspor’a faydası varsa o arkadaşımızı hiç gözümüzü kırpmadan oynatırız. Daha önce de böyle takımlarla çok çalıştım ben.Nasıl olacağını , ne yapacağımızı biliyorduk. Bir de önemli olan buradaki oyuncu arkadaşlarımızın performanslarını en yukarıya çıkarmaktı. Başka Eto’o olmak üzere hepsi de kapasitelerinin en üstüne çıktılar.

 

MÜKEMMEL İŞLER YAPILDI

 

Bana göre, oynayacağımız 2 maç ikinci yarıdaki yolumuzu çizecektir. İnşallah devreyi iyi bir şekilde bitirirsek, ikinci yarıda da tabiî ki ilk 2 maç önemli. Gaziantep ve Osmanlı deplasmanlarından da iyi şeyler alırsak o zaman biraz önce söylediğim ilk 10’un neresinde oynayacağımız belli olur. Ama Türkiye ligi çok zor. İki galibiyet alıyorsunuz çok iyi geliyorsunuz, iki mağlubiyet aldığınız da da aşağılarda olabiliyorsunuz. Biz istikrarımızı korumaya çalışacağız. Ben hem ekibimle, hem takımımla gurur duyuyorum. Şu anda Türkiye’de en iyi şeyleri başaran takımların başında geliyoruz. Tabi ki fazla göz önünde olmuyoruz, ama hakikaten çok iyi işler yaptık. Belki bu işleri başka takımlar yapmış olsa daha farklı şekilde anılıp konuşulurdu. Biz gerçekten mükemmel bir iş yaptık. Bunun da sonunu getirmemiz gerekiyor.

 

TEK KORKUM SAKATLIKLAR

 

Ben hiç defans yapmayı seven biri değilimdir. Ben oyunu iki yönlü oynayan, top bizdeyse maçı kazanmak için mücadele ederiz, top rakipteyken de topu kazanmak için defans yaparız. İki maçı da kazanmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ama bakıldığı zaman iki maç da kolay maç değil. Özellikle Bursaspor maçı zor geçebilir. Kasımpaşa, benim kurduğum,benim tanıdığım bir takım. Ama o maç da çok farklı olabilir. O maç belki de en sıkıcı geçecek maçlardan biri. Her türlü tedbirimizi alacağız. Benim tek korkum sakatlık. Mbilla bugün antrenmanlara başlıyor. İyi bulursak oynatacağız, iyi bulmazsak yapacak bir şeyimiz yok, başka arkadaşımıza görev vereceğiz. Tek amacımız, Bursa’dan puanla, puanlarla dönmek.”

Futbol