17 Kasım
17.11.2016 11:46:47
Rıza Çalımbay: Trabzonspor Maçı Kıran Kırana Geçecek

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını bu sabah Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçı için düşüncelerini aktaran teknik direktörümüz, Antalyasporumuzun yoğun ve kritik maçlarla dolu bir döneme girdiğini anlattı. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

BÜYÜK MÜCADELE OLACAK

 

Bizim için yoğun ve kritik maçların olduğu bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki 6 haftada 3 içeride, 3 dışarıda maçımız var ve hepsi de kritik maçlar. Sonrasında zaten ara var. Arayı da hem takviyeler yaparak, hem de çalışarak değerlendireceğiz. Bütün hedefimiz şu ana kadar gösterdiğimiz performansın biraz daha üstüne çıkabilmek. Trabzonspor karşılaşması da bizim kapasitemizin en üstüne çıkacağımız bir maç. Bizi orada çok büyük bir mücadele bekliyor ve biz bunun farkındayız.

 

İÇERİ DIŞARI FARK ETMEZ

 

Bunu gösterecek oyunculara sahibiz. Ben onlara güveniyorum. Oradan istediğimiz şekilde ayrılmamız gerekiyor. Takım ismi fark etmiyor, bizim oradan iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Trabzon'da bizi kıran kırana bir maç bekliyor. Kolay maç olmayacak. Zor, mücadele dolu bir maç olacak. Bizim için önemli olan oynayacağımız 6 maç. Bu 6 maç Antalyaspor'un ikinci yarı yolunu çizecek maçlar. 6 final maçımız var ve içerisi dışarısı fark etmiyor. Bütün maçlarda olağanüstü mücadele edeceğiz. İyi bir şekilde ayrılmamız şart. Yoksa istemediğimiz şeyler olabilir.

 

Konuşmasının devamında ligdeki takımların puan olarak birbirine yakın olduğuna işaret eden teknik direktörümüz, basın mensuplarının Samuel Eto’o’nun sakatlığı ve Emre Güral’ın hazır olup olmadığı yönündeki soruları da yanıtladı:

ETO’O’DAN KÖTÜ HABER

 

“Bizim en büyük sıkıntımız çok pozisyona girmemize rağmen gol atamamak. Devre arasındaki takviyelerimizi de buna göre yapacağız. Çok kalabalık bir kadromuz olmayacak. Ancak yetersiz olan her mevkiye transfer yapacağız. Samuel Eto'o'nun iyileşme süresinin uzayacağını öğrendik. Yurt dışında tedavi gören futbolcumuzdan gelen raporlar hiç iç açıcı değil. Trabzonspor maçında oynamayacağı gibi Adanaspor maçına yetişeceğini de sanmıyorum. Çok gayretli ve özverili çalışan futbolcumuz Eto’o’nun bu durumu takımımız için önemli bir kayıp.”

 

BAMBAŞKA BİR ANTALYASPOR

 

“Emre Güral'dan benim ümidim yok. İyileşse bile Trabzon maçında oynayacağını zannetmiyorum. Şimdi biraz önce doktordan bana Emre Güral ile ilgili bilgiler verildi. Emre Güral'ın oynayacağına kanaat vermiyorum. Benim aç adama ihtiyacım var. Her şeyi ortaya koyacak adama ihtiyacım var. Takımla çalışmamış iki gün çalışmayla oynatma şansımız yok. Transfer amacıyla 1 futbolcuyla görüştük, ancak görüştüğümüz futbolcu Türkiye’de oynamak istemediği için olmadı. Devre arasını iyi değerlendirirsek hem ligin ikinci yarısında hem de önümüzdeki sezon Antalyaspor bambaşka bir takım olacak. Ligi çok iyi yerde bitirmemiz gerekecek. Öyle bir yerdeyiz ki her maçı kazanmamız gerekiyor.”

Futbol