23 Ağustos
23.08.2017 13:55:50
Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay: Malatya'dan Puanlarla Dönmek İstiyoruz

Geçtiğimiz hafta oynanan Akhisar Belediyespor maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Süper Lig’e istedikleri gibi başlayamadıklarını belirten Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “İlk deplasmanımız Beşiktaş maçıydı ve kolay bir maç da olmamıştı. Sahamızda oynadığımız Akhisar maçı ne olursa olsun kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Ama ligin ilk maçları, belli olmaz. Değişik sonuçlar ortaya çıkabilir. Bizde zor bir maç oynadık. Belki de kendimiz zorlaştırdık zaman zaman bu maçı. Biz farklı bir şeyler beklerken gol yedik. Bu sezon şanssızlığımız; çok sakatımızın olması. Zeki Yıldırım’ın en son maçta ayağında kırık olması bizi çok üzdü. İlk defa Milli maç arasını dört gözle bekleyen bir teknik direktör oldum. Hem yeni transferlerimizin hem de sakat arkadaşlarımızın bu Milli maç arasında takıma döneceğine inanıyorum” dedi.

 

“NASRİ’NİN ANTALYASPOR’A ÇOK FAYDASI OLACAK”

 

Yeni Malatyaspor maçının da zor bir maç olacağını söyleyen Çalımbay, “Bunun farkındayız. Oraya da özellikle orta sahadaki eksikliklerimizle gidiyoruz. Ne olursa olsun Malatya’dan puan ya da puanlar çıkarmak zorundayız. Çok iyi bir oyuncu transfer ettik. Samir Nasri, kariyeri müthiş ve dünya çapında oyuncu. Kısa sürede uyum sağlarsa Antalyaspor için çok faydası olacağına inanıyorum. Bu maçta oynayıp oynamama kararını konuşup, değerlendireceğiz. Ofansif arkadaşlarımızda sıkıntımız var. Ama Milli maç arasında kadromuz neredeyse tamamlanacak. Karamsarlığa kapılacak hiçbir şey yok. Daha ikinci hafta çünkü. Bana göre lig 6. haftadan sonra tamamen oturacak” şeklinde konuştu.

 

“NASRİ’Yİ YENİ MALATYASPOR MAÇI KADROSUNA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Yeni transferimiz Johan Djourou’nun antrenman eksiğinin de giderilmesiyle bu hafta ilk 11’de yer alabileceğinin belirten Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay sözlerine şöyle devam etti: “Bu maçta mecburen bir değişiklik yapmak zorundayız. Takım tam olarak beraber çalıştığında ve sakatlarımız da geldiğinde ideal bir kadro kuracağımız. Sandro ve Zeki dışında, Menez, Drole ve Deniz’in aramıza katılacağına inanıyorum. Nasri’yi Yeni Malatyaspor maçı kadrosuna almayı düşünüyoruz. Oynasa da oynamasa da kendisini kadromuza dahil edeceğiz. Kendisiyle dün yaptığımız görüşmede maç için hazır olduğunu söyledi. Ama duruma bakacağız.”

 

 

Futbol