08 Ağustos
8.08.2016 20:39:49
Teşekkürler Sayın Fikret Orman

Kulübümüzün sözleşmeli futbolcusu Samuel Eto’o ile ilgili olarak, Futbolcumuzun Beşiktaş Kulübüne transfer olacağı konusunda bugüne kadar basında birçok kez haber yer almış, bu haberlere karşı da kulüp başkanımız Sn. Ali Şafak ÖZTÜRK tarafından gerekli açıklamalar yapılmıştı.

 

Yapılan bu açıklamalarda kulübümüz tarafından defaatle Samuel Eto’o’nun kulübümüzle sözleşmesinin halen devam ettiği, kulübümüze ulaşmış herhangi bir resmi teklifin olmadığı, transfer niyeti olan kulüplerin doğrudan kulübümüzle iletişime geçmesi gerektiği vurgulanmıştı.

 

Kulübümüzün bu zamana kadar iyiniyetli olarak yapmış olduğu açıklama ve uyarılara rağmen, maalesef aksi durumun gerçekleştiğini basın aracılığıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Beşiktaş Başkanı Sn. Fikret ORMAN’ın bugün itibariyle basında yer alan açıklamalarında etik açıdan kabul edilmesi mümkün olmayan, tavır sergilendiğini üzülerek duyduk.

 

Sayın Orman açıklamasında  açıkça Samuel Eto’o ile transfer görüşmesi yaptıklarını  beyan etmiş, ötesinde “Samuel Eto’o kendisi çıktı geldi, Biz de kulübünden çıkta gel dedik “, demek sureti ile futbolcumuzu devam eden sözleşmesini feshetmeye yönlendirdiklerini de kabul etmiştir. Keza aynı açıklamada Sayın Orman “..Ne konuşacağız Antalyaspor ile Merhaba diyeceğiz, iki futbolcu ver diyecekler.. “ şeklindeki açıklaması ile de etik olmayan davranışları gerçekleştirdiklerini gerekçesi ile birlikte adeta perçinlemiştir.

 

Bu şekilde yaklaşımlar futbolcuların mental durumunu olumsuz etkilemekte ve takımla olan ilişkilerine zarar vermektedir. Ayrıca, mevzuata aykırı ve etik dışı transfer girişimlerinin Türk Futboluna verdiği zarar da ortadadır.

 

Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatının 19. Maddesinin 6. Fıkrası “Mevcut kulübüyle sözleşmesi devam eden profesyonel bir futbolcuyla sözleşme imzalama niyetinde olan kulüp, futbolcuyla görüşmelere başlamadan önce futbolcunun sözleşmesel ilişkisi devam eden kulübünün iznini yazılı olarak almak zorundadır. Yazılı izin almaksızın görüşmelere başlayan kulüp, futbolcu, futbolcu temsilcisi ve diğer kişiler hakkında Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır” hükmünü içermektedir.

 

Kulübümüz tarafından defalarca bu konuda açıklama ve uyarı yapılmış olmasına rağmen, aksi yönde hareket edilmesi ve bunun basın yoluyla dile getirilmesi karşısında Antalyaspor olarak her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Etik Kurulu’na şikayette bulunacağımızı, doğacak tüm zararlarımızı ilgililerden tazmin yoluna gideceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret ORMAN’a da süreci samimi bir şekilde anlattıkları  için teşekkür ediyoruz.

 

Antalyaspor Spor Faaliyetleri A.Ş.

Futbol