22 Şubat
22.02.2016 10:59:13
Anılarımıza Veda

Anılarımıza Veda

 


1964 yılında temeli atılarak 1 yıl sonra hizmete açılan 12.453 koltuk kapasiteli 2010 yılından beri resmi maçlara kapalı olan Antalyasporumuzun futbol maçlarının oynandığı ve milli bayramların kutlandığı Antalya Atatürk Stadyumu için yıkım töreni düzenlendi.
Düzenlenen yıkım törenine Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Kulüp Başkanımız Gültekin Gencer, eski futbolcular, eski hakemler, Antalyaspor taraftarları ve Antalyalılar katıldı.
Törende konuşma yapan Menderes Türel eski stadın yerine Antalya kent müzesi ve halka açık park yapılacağını duyurdu. Yıkım öncesi Menderes Türel ve Antalyaspor taraftarları sloganlar eşliğinde Antalyasporumuza şans getirmesi için üçlü çektirdi.
Törende stadın Antalyaspor'un hatırasının yaşatılması için bir bölümünün korunacağını ve açık tribünü etkinlikler için kullanacaklarını ifade eden Türel, kurulacak Kent Müzesi'nde Antalya'nın tarihinin yaşatılacağını, turizmi ve ticareti canlandıracak halka açık gezi alanları ve çocuk parklarının olduğu cazibe merkezi haline getirileceğini kaydetti.

 
 

Yıkımda Duygulu Anlar

 


Törene katılan birçok Antalyalı, hatırası olan stadın yıkımı sırasında duygusal anlar yaşadı. Yarım asırdır Antalya’ya ve Antalyasporumuza hizmet veren ve unutulmaz maçlara, törenlere ev sahipliği yapan stadyuma son kez gelen vatandaşlarımız anılarını paylaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Antalyalılar, emektar stadyumda hep birlikte "Akdeniz Akşamları" şarkısını söyledi.

 

Futbol