09 Ocak
9.01.2017 11:38:02
Başkanımız Ali Şafak Öztürk: Sözlerim Yanlış Yerlere Çekildi

Başkanımız Ali Şafak Öztürk, Antalyasporumuz ile Beşiktaş arasında oynanan hazırlık maçı sonrasında sahada düzenlediği basın toplantısında, habercilerin sorularını yanıtladı. Döşemealtı’daki tesislerimizin açılış töreninde yaptığı konuşmada 3 kulübün talip olduğu Samuel Eto’o’yu takımda tutma kararı aldıkları yönündeki açıklamasının, orada Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da bulunduğu için yanlış yerlere çekildiğini anlatan başkanımız Ali Şafak Öztürk, şöyle konuştu:

 

“SAYGISIZLIK VE ART NİYET YOK”

 

“Yeni tesisimizin açılışı vardı. Öncesinde oyuncumuz, kaptanımız Samuel Eto’o ile konuştuk. Spontane gelişen bir şey oldu. Kaptanımızla konuşunca takımda kalmak istediğini söyledi. Biz de onu tutmak istediğimizi belirttik. Dedik ki böyle güzel bir gün var, yeni tesisimizin açılışı var, burada da biz bunu açıklayalım dedik. Samuel Eto’o ile ilgilenen 3 tane kulüp vardı. Ciddi şekilde ilgilenen ve biz 3’üyle de görüştük. Burada kesinlikle her hangi bir kulübü hedef alarak bu açıklamayı yapmadık. Bu özel durumda yapmasaydık zaten sonrasında bir basın açıklamasıyla oyuncumuzla beraber duyurmak zorunluluğunu hissediyorduk kendimizde, çünkü ciddi bir şekilde baskı görüyordu oyuncumuz. Takımın dengesini bozan sürekli haberler çıkıyordu. Bizim özellikle Beşiktaş Kulübü’ne yönelik saygısızlığımız ya da art niyetli düşüncemiz kesinlikle olamaz. 

 

“EN CİDDİ TEKLİF BAŞAKŞEHİR’DEN”

 

Burada hatta şunu söylüyorum; bakın 3 tane teklif geldi diyorum. Başakşehir Kulübü’nden, Trabzon Kulübü’nden ve Beşiktaş Kulübü’nden geldi teklifler.  Ve en ciddi olan ve en iyi olan teklif de Başakşehir Kulübü’nden geldi. Eğer art niyetli bir düşüncemiz olsa gideriz Başakşehir ile anlaşırız. Kesinlikle oyuncumuzu, kaptanımızı hedeflerimiz doğrultusunda takımda tutalım, bunu da bu özel günümüzde açıklayalım dedik. Ama çok yanlış yerlere çekildi ve yanlış şekilde değerlendirildi, bazı kesimler tarafından. Ama biz kesinlikle art niyetli değiliz. Söylediğim gibi Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Gerçekten baktığınızda da üzüldük, yanlış anlaşılmasına üzüldük. Bizim kesinlikle böyle bir niyetimiz yok. Söylüyorum; inşallah Antalyaspor çok büyük hedefleri olan bir camia. Burada şimdi yok Fenerbahçelidir, şudur budur bakın; birkaç hafta önce Fenerbahçe’yi en kritik dönemlerinden birinde ağırladık burada ve yendik. Baktığınızda yine bazı açıklamalar Beşiktaş başkanı tarafından yapılmış, ben açıklamaların tamamını dinlemedim. Burada bizim kim olduğumuzu, bizim adamlığımızı, kişi olarak kalitemizi kamuoyu en iyi şekilde değerlendirecektir. Her kesim değerlendirecektir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Beşiktaş Kulübü’ne başarılar diliyorum.

 

“SAYGI GÖSTERİR VE BEKLERİZ”

 

Başkanımız Ali Şafak Öztürk, basın mensuplarının yönelttiği, “Eto’o’yu isteyen kulüplere satmayacağınızı söylemeniz daha uygun olmaz mıydı?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

 

“Biz 3 kulübe de Samuel Eto’o’yu satmak istemediğimizi söyledik, ama çok iyi bir teklif gelmesi halinde gerçekten bakarız, teklifleri değerlendirme ihtimalimiz olacağını belirttik. Söylediğim gibi çok spontane gelişti. Orada bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, Valimiz Münir Karaloğlu, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve taraftarımız vardı. Güzel bir birliktelik vardı. Bunu en iyi şekilde değerlendirelim dedik. Buna art niyetli yaklaşılması çok ilginç geliyor bana, çünkü bir oyuncu alınmıyorsa alınmıyor. Burada bir kulüp niye bu kadar şartlandığını hissediyor, ben bunu da anlamıyorum. Özellikle şunu söylemek istiyorum; burada ciddi şekilde basında bazı kişiler mi yoksa menajerler mi 2-3 haftadır ‘Eto’o bitti, Eto’o şu gün bitiyor, şu gün netleşecek’ gibisinden hiç de anlaşmaya yakın olmadığımız dönemlerde, hiç konuşulmayan dönemlerde böyle haberler çıktı. Anlıyorum Beşiktaş başkanını da herhalde baskı altında kaldılar. Çünkü diğer kulüplerden böyle bir reaksiyon olmadı. Ama şunu da anlıyorum; orada açılışta olması ve orada televizyonda bazı görüntülerin olması, zoom edilmesi… Bizim işimiz gücümüz yok da televizyona onları zoom edin mi diyeceğiz? Söylediğim gibi; çok yanlış anlaşıldı ve apayrı bir boyuta geldi. Bizim kesinlikle Beşiktaş camiası ve kulübü ile öyle bir problemimiz yok. Öyle bir şey olamaz. Biz her şekilde saygı gösterir ve bekleriz.“

Futbol