20 Nisan
20.04.2017 15:53:37
Kazanamazsak İddiamızdan Uzaklaşırız

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Trabzonspor karşılaşmasının iki takım açısından da final maçı niteliğinde olduğunu belirterek, “Çok zor bir durumda aldığımız takımla şu anda iyi bir duruma geldik. Bunu, sonuna kadar devam ettirmemiz ve ligi de çok iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. Bu hafta oynayacağımız maç, bizim için en kritik ve hatta en önemlisi. Bu maçı iyi bir şekilde bitebilirsek, iddiamızı devam ettiririz. Tersi olduğunda ise iddiamızdan uzaklaşırız. Bu hem takımımız hem yönetimimiz hem Antalyaspor camiası için çok önemli ve kritik bir maç. Buradan mutlaka galibiyetle ayrılmamız gerekiyor” dedi.

 

“HİÇBİR ZAMAN GÜVENİMİ BOŞA ÇIKARMADILAR”

 

Maçı kazanmada en önemli etkenin taraftar olduğuna vurgu yapan Rıza Çalımbay, karşılaşma boyunca taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Onların desteğiyle bu maçta çok iyi şeyler yapacağız. İnanıyorum. Çünkü biz bu zor durumdan kurtulurken çok kritik, önemli ve kimsenin beklemediği maçları kazanarak geldik. Bu maçın önemini anlamaları açısından arkadaşlarıma da oyuncularıma da söylediğim, ‘Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum’ cümlesidir. Kendilerine yürekten inanıyorum ve güvendiğimi de bir kez daha söylüyorum.  Onlar da hiçbir zaman da güvenimi boşa çıkarmadılar” şeklinde konuştu.  

 

“FİNAL GİBİ 7 MAÇIMIZ DAHA VAR”

 

Lig boyunca oynadıkları maçların bazılarında istediklerini alamadıkları ama genele yayıldığında çok iyi maçlar oynadıklarının altını çizen Rıza Çalımbay, “Arkadaşlarımız, lig boyunca çok iyi oynadı. Geldiğimde yaptığım en büyük değişikliklerden biri iskelet kadro oluşturmaktı. Bu da buraya kadar gelmemizi sağladı. Ama lig daha bitmedi. Final maçı gibi 7 karşılaşmamız var. Ama en önemlisi sahamızda oynayacağımız Trabzonspor maçıdır” ifadelerini kullandı.  

 

“OYUNCULARIMIZ OYUNDAN KOPMADAN MÜCADELE ETMELİ”

 

Trabzonspor’un ilk yarı farklı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Rıza Çalımbay, “Trabzonspor ikinci yarı farklı bir Trabzonspor takımı olarak lige devam etti. Çok transfer yaptılar. Gerekli olan yerlerine de oyuncularını aldılar. İkinci yarıda bekledikleri çıkışı yakaladılar. Mutlaka buradan çok iyi şekilde ayrılmamız gerekiyor. Bu nedenle burada yapacağımız tek şey taraftarımızın desteği ve oyuncularımızın maçın başından sonuna kadar oyundan hiç kopmadan mücadele etmesi. Bu maçı da daha önceki maçlarımızı nasıl kazandıysak, bunu da aynı şekilde bitireceğiz” dedi.

 

“DENİZ, BU MAÇ İÇİN EN GEREKLİ OYUNCULARIMIZDANDI”

 

Chico, Emre Güral ve Kenan Horis’in sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayacağını belirten Rıza Çalımbay şöyle devam etti: “Diego’nun hafif bir sakatlığı var. Sakatlarımızın olması normal. Burada en çok üzüldüğümüz şey, Deniz’in gördüğü gereksiz kırmızı kart. Bu maç için en gerekli oyuncularımızdan biriydi. Hiçbir arkadaşımızı tam iyileşmeden oynatmak istemiyoruz. Bu neden Chico’yu da riske etmek istemiyoruz. Önümüzdeki haftalarda oynayabilir. Motta’yı kadroya almayı planlıyoruz. Hazırlık maçında iyi oynadı, bir sıkıntısı yok. Keşke tam kadro oynasaydık. Ama önemli değil bu maç Antalya camiası ve bizim için büyük bir şans. Bunu da iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.”

 

 

Futbol