03 Ekim
3.10.2018 11:51:14
“Kazandık ve 3 Puanı Aldık”

Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Ankaragücü galibiyetinin yanı sıra 6 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da Antalya Stadyumu’nda oynanacak olan Galatasaray maçı hakkında da konuşan Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Deplasmanda gol yemeden alınan 3 puanın çok önemli olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Elde edilen galibiyetten dolayı öncelikle oyuncularımı kutluyorum. Çok koşan ve mücadele eden bir takıma karşı bu galibiyeti aldılar. Takımın genel durumu hakkında konuşmam gerekirse; sakat oyuncularımızın sakatlıkları sürüyor. Futbolcularımız Charles, Mevlüt, Barrada ve William’ın hala sakatlıkları sürüyor. Ümit ediyorum ki Milli Takım maç arasından sonra bizimle antrenmanlara başlarlar” ifadelerini kullandı.

 

“GALATASARAY İÇİN DE BİZİM İÇİN DE ZOR BİR MAÇ OLACAK”

 

Ligin 9. haftasında taraftarımızın önünde çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten Teknik Direktörümüz, “Evimizde oynamanın avantajını iyi bir biçimde kullanmamız gerekir. Bu sene, Antalyaspor için zor bir süreç. Bu süreci atlattığımız zaman Antalyaspor’un önünün daha da açık olacağını düşünüyorum. Bu haftaki maçta çok koşmamız, mücadele etmemiz ve hem savunmada hem de hücumda takım halinde oynamamız lazım. Bunları yaptığımız zaman avantajı sağlarız. Galatasaray için de bizim için de zor bir maç olacak. Ama biz mücadelemizi maçın bitimine kadar yapacağız” dedi.

 

“ÇOK FAZLA GOL POZİSYONU KAÇIRDIK”

 

Ankaragücü maçında sonuna kadar mücadele ettiklerini ve maçın bitimine kadar oyunun disiplinine sadık kaldıklarını söyleyen Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “İyi oynadığımızı düşünüyorum. Zaman zaman oyun hâkimiyeti Ankaragücü’nde olabilir. Ama kaçırdığımız gol pozisyonlarına bakarsak, yüzde yüz gol pozisyonları var. Geçmişe takılmıyorum. Kazandık ve 3 puanı aldık. Düşmenin en büyük adayı olarak gösteriliyordu Antalyaspor. Ulusal basında da böyle konuşuluyordu. Ben bu tip söylemlere çok fazla takılan biri değilim. Bu zorlu süreçte oyuncularımın özverisi, fedakârlığı, kamptaki, saha içi ve dışındaki davranışları çok iyiydi” şeklinde konuştu.

 

“FUTBOLDA GEÇMİŞE DEĞİL, GELECEĞE BAKACAKSIN”

 

Çok iyi bir ekibe ve oyuncu grubuna sahip olduklarını belirten Teknik Direktörümüz sözlerine şöyle devam etti: “Aile bağları güçlü, birbirine sevgi ve saygısı olan bir oyuncu grubumuz var. Bu bizim için büyük bir avantajdı. Özellikle fikstür olarak sezonun ilk yarısında 8 maçı içeride oynayacağız, bunlardan 3’ü şampiyon olmuş takımla. 5 maç rakiplerimizle oynayacağız. 2. yarı belki çok zor geçecek ama fikstür avantajımız var. 9 iç saha maçının 8’ini rakiplerimizle oynuyoruz. Bu süreci şu ana kadar iyi atlattık. Bu bizi hiçbir zaman gevşetmeyecek. Futbolda geçmişe değil, geleceğe bakacaksın. Kimsenin beklemediği bir puanı topladık. İkinci yarının bizim için daha iyi olacağını düşünüyoruz. Doğru yoldayız.”

Futbol