23 Mart
23.03.2017 14:46:10
Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay: Taraftarımızdan Çok Memnunuz

Teknik direktörmüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında takımımızın son durumu hakkında bilgi verdi ve kalan 9 hafta için düşüncelerini aktardı. Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizde düzenlediği basın toplantısında  habercilerin sorularını da yanıtlayan teknik direktörümüz, Antalyasporumuza bu sezon büyük destek veren taraftarımıza teşekkür ederek başlayan deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi:

 

''KAYSERİ MAÇI YOLUMUZU ÇİZECEK”

 

“Son oynadığımız Beşiktaş maçında taraftara teşekkür ediyorum,  gerçekten mükemmeldiler. İnşallah sezon sonuna kadar sahamızda oynayacağımız 5 maçta da aynı kalabalığı görmek istiyoruz.  Aynı coşkuyu hissetmek istiyoruz. Tabiki onlara bir galibiyet armağan etmek isterdik ama maalesef o gün istediğimiz şeyleri  özellikle ikinci yarıda yapmamıza rağmen gol bulamadık. Ama güzel futbol oynadık, taraftarlarımız da staddan mutlu ayrılmıştır. Taraftarımızı ligin sonuna kadar ve yeni sezonu açtığımızda da aynı şekilde görmek istiyoruz. Bu sezon biliyorsunuz hedefimiz ilk 10’un içinde iyi bir yerde tamamlamak, gelecek sezon da bambaşka bir takım kurup büyük hedeflere gitmek. Burada en önemli gücümüz taraftar olacak. Onlardan bugüne kadar çok mutluyuz. İçerde ve deplasmanda verdikleri desteklerden dolayı.  Aynı şekilde gideceğimize inanıyorum ben. Bizim için Beşiktaş maçı çok önemli bir maçtı. Galatasaray maçının ikinci yarısında, arkasından Rize’de oynadığımız oyun ve Beşiktaş maçının da ikinci yarısında oynadığımız oyun gerçekten bizi çok ümitlendirdi. Şimdi kalan 9 maçımız var. Bunların içinde en kritik olanı da Kayserispor maçı. Dünden itibaren de bu maç için tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kendi sahamızda oynayacağımız bu maçı çok iyi şekilde bitirmeliyiz. İzinli olan ve milli takıma giden arkadaşlarımız var. Cumartesi günü hazırlık maçı oynayacağız. Bu maçta oynamayan, ya da az oynamış arkadaşlarımızın hepsine görev vereceğiz. Diğer arkadaşlarımız da antrenman yapacak. Şu ana kadar çizdiğimiz grafik çok iyi. İstikrarımız çok iyi. Önemli olan bunu kalan maçımızda devam ettirmek. Şimdiye kadar taraftarımız da bize çok iyi destek verdi, birlik bütünlük vardı. Önemli olan şimdi bunun sonunu iyi getirmek. Kayserispor maçı yolumuzu çizecek öneme sahip.  Nereye gideceğimiz çizecek.”

 

“MİLLİ TAKIMIMIZ İÇİN DE KRİTİK BİR MAÇ”

 

Konuşmasının devamında 24 Mart Cuma günü Antalya’da Finlandiya ile karşılaşacak olan milli takımımıza da başarı dileklerinde bulunan teknik direktörüz Rıza Çalımbay, bu konuda şöyle konuştu: “Milli takımımıza da Cuma günü Antalya’da oynayacakları maç için başarılar diliyoruz. Milli takımımız için de kritik bir maç olacak. O maçtan da bizim galip ayrılmamız gerekiyor. Ben milli takımımıza can ı gönülden iniyorum, iyi bir kadromuz var. Son oynadığımız maçta da iyi bir moral kazandık.  Önemli olan bu Finlandiya maçıyla da yolumuza devam etmemiz. Bu maçı da mutlaka geçmesi gerekiyor milli takımımızın. “

 

“DIEGO’NUN DURUMU ŞU AN BELİRSİZ”

 

Basın mensuplarının, Kayserispor maçı öncesi takımda eksik olup olmadığı yöndeki soruya deneyimli çalıştırıcını yanı şöyle oldu:

 

Diego’nun durumu soru işareti. Motta kesinlikle yok. Diego, baktığınızda koşulara başladı ama durumu belli değil. Eğer pazartesi günden sonra bizle çalışmaya başlarsa büyük bir ihtimalle oynar. Acele edip oynatırsak sakatlığı kötüye gidebilir, ameliyata kadar gidebilir. Onun yerine oynayan arkadaşlar da iyi oynuyor şu anda. Ama Diego’nun gelmesi bizim için tabiî ki büyük bir avantaj.  Ama bizim en çok üzüldüğümüz Motta.  Çünkü elimizde Sakıb’ın dışında bir sol bek yok. Sakıb cezalıyken Rize maçında Yusuf’u oynattık, o da çok iyi oynadı.  Motta için bu sezon geçmiş olabilir, ama inşallah yeni sezon kampında aramızda olur ve çok iyi şekilde başlar.

 

“ETO’O ÖZÜR DİLEDİ, KABUL ETTİK”

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, Samuel Eto’o’ya transfer tekliflerinin de tekrar medyada yer almaya başladığına dikkat çekilerek, Beşiktaş maçında oyundan alındıktan sonra kulübe önünde su şişesine tekme atmasıyla ilgili soruya şu sözlerle yanıt verdi:

 

“Biz bugünden itibaren yönetimle toplantılara başlıyoruz.Sezon sonuna kadar çok toplantılar yapacağız.  Önümüzdeki 9 maçı konuşacağız. Eto’o için şu anda bir şey yok. Bizim futbolcumuz. Oyundan çıktıktan sonraki hareketi için üzerinde durmaya gerek yok. O konun zerinde durmak bile istemiyorum. Ben olayı görmedim.  Baktığınız zaman Quaresma da yapıyor. Belki gol atamadığı için sinirlenmiştir. Eto’o, 92.5 dakika oynadı zaten.  Taktik gereği oyundan aydık. Zaten kendisi geldi özür diledi. Biz de özrünü kabil ettik arkadaşımızı. Dün de geldi özür diledi ayrıca. Genç bir çocuk olsa ‘Sakın bir daha yapma böyle bir şey’ diye uyarırdık. Eto’o’yu da uyardık. Kendisi de biliyor her şeyi. “

 

“İLERİDE BİZDEN DE MİLLİ TAKIMA OYUNCU GİDER”

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın toplantısında son olarak “Milli takımı neden Antalyaspor’dan futbol gitmiyor?” sosunu yanıtladı. Deneyimli teknik adam, bu soruyu şöyle yanıtladı:

 

“Bu bana bağlı değil. Milli takım antrenörü değiliz. Fatih hoca bizim takımımızı da mutlaka izliyordur. Kendine yarayan bulduğunda da mutlaka alacaktır. Zaten dün federasyon başkanımızla birlikte tesislerimizi geldi Fatih hoca, konuştuk. O da mutlaka kendisine yarayan bir oyuncuyu bırakmaz. Her hocanın kendine göre oyun tarzı, düşüncesi var.  Fikirlerine saygı duyarız. İnşallah ileride bizden de giden olacaktır mutlaka. “

Futbol